szerelem kibeszélő Molnár Csanád önmagad magazin játékszer párkapcsolat kapcsolat őszinteség
Ne mondd azt, hogy mindened az enyém, hogy teljes egészében nekem adtad magad.Hiszen nem lehetünk tulajdonviszonyban egymással, ezért nem voltál, nem vagy, és soha nem is lehetsz az enyém...

Ha teljes egészében átadod nekem magad, akkor mi marad neked, ha esetleg én egyszer nem leszek? Nem szabad ennyire kiszolgáltatnod magad, hiszen még ha a hűségemen nem is esik csorba, történhetnek olyan nem várt események, amik miatt egyszer elmegyek, és nem lehetek többé veled...

A te életed az csak a tiéd, nem másé - ezért igenis meg kell őrizned a belső kincsed, amit nem adsz se nekem, se másnak... Amit adhatsz, az a szereteted, az időd, az önzetlenséged, a türelmed. Ezek azok az értékek, amiket viszonozni tudok, és ez épp elég nekem ahhoz, hogy eszembe se jusson mást szeretni. De életed csak egy van, amiről nem mondhatsz le, ami felett nem rendelkezhetek, és amit nem fogadhatok el tőled.

Csak a kísérőd lehetek, esetleg cinkostársad a közös bolondozásainkhoz. Lehetek a szeretőd is, amikor úgy kívánjuk, de urad és parancsolód nem leszek, még akkor sem, ha örök hűséget fogadunk egymásnak! Nem lehetsz a játékszerem, nem akarlak unott pofával a sarokba dobni. Hidd el, attól még nem leszel becstelen darabja az életemnek, ha a lelked egy szeletét megtartod magadnak.

Tudod, egy igaz szerelemben nincsen sem alá-, sem fölérendelt viszony. Egy őszinte kapcsolatban mindenki egyforma, így az életünk ugyan lehet közös, mégis mindenki megmarad saját magának! Nem akarom minden porcikád uralni, és én sem adhatom neked a teljes valómat. Az én életem csak az enyém, a tiéd pedig csak a tiéd, kettőnké pedig egymásé, de csak részben.

Forrás: Shutterstock

Ha másképp cselekednék, veszélybe sodornánk egymást. Mert azután is élni kell, ha zátonyra fut a kapcsolat. Ha lenullázod minden lelki töltésed, akkor miből élnél tovább? Belehalnál a kínba, nem találnád a helyed, és jönnél utánam akár a sírba is? Ez szép és megható, de ne legyél Júlia, mert én sem vagyok Rómeó!

Szeretlek. Mindenhol és mindenkor nagyon szívesen vagyok veled. Örülök, hogy együtt élhetünk, imádom a társaságodat, szívesen megosztom veled az időmet és az életemet - de csak megosztom, ami teljesen más, mintha neked adnám. Nem adom én sem, mert nem adhatom!

Ne tedd te sem! Az életed nem kell, nem is tudnék vele mit kezdeni, csak sokként érne, hogy másé felett rendelkezzek. Csak a szeretet lehet az, ami összetart bennünket, nem a birtoklás, vagy holmi érdekszövetség. Ne legyél alattvalóm! Nekem királyné kell, aki mellettem ül a trónon.

Azt add, amit viszonozni tudok: a közösen eltöltött időt és az őszinteséget. Soha ne vegyél fel álarcot, amikor velem beszélsz! Soha ne bújj égig érő falak mögé, és mondj el mindent, ami csak megszületik benned! Ne maradjon egy kimondatlan szó sem, és ne engedd, hogy apró karcolásból fekélyes seb legyen azért, mert nem árultad el, mi nyomja a szíved...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.