szerelem elválás külön kibeszélő Molnár Csanád álom magazin párkapcsolat szív érzelmek
Újra itt voltál - pont úgy, mint akkor, amikor még egy párt alkottunk. Éreztem a leheletfinom csókodat, az ölelésedet - újra együtt égtünk a tűzben, amit együtt keltettünk életre.

Igaz, hogy csak álmodtam, de mégis olyan volt, mintha valóban megtörtént volna. A valóságban már régóta nem találkoztunk - legalábbis szándékosan nem. Egyszer összefutottunk véletlenül, és váltottunk pár mondatot, de többre nem telt az időnkből. Akkor is úgy tűntél el, ahogy érkeztél: csendesen, szó nélkül... Akárcsak a kapcsolatunk ideje alatt: egyszer csak nem jöttél többé - nem írtál, nem magyarázkodtál, nem búcsúztál, csak kiléptél az életemből.

Álmomban is csak félig voltál itt - csak addig maradtál, amíg jól érezted magad, egy perccel sem tovább. Akár egykor a valóságban: megérkeztél az életembe, belekóstoltál mindabba, amit adhattam neked, maradni azonban nem tudtál... Csak a ruháid voltál képes levenni előttem, a lelkedhez és a szívedhez nem fértem hozzá. A belsődet erős páncéllal véded - és a burkot csak a rozsda fogja lerágni rólad, amikor már besavanyodva, megkeseredve és boldogtalanul élsz majd valaki mellett.

Nem vagyok különleges, nem tudok csodákat tenni - olyan vagyok, mint bárki más, egyvalamit mégis biztosan megadtam neked: a szeretetet. Neked azonban nem volt rá szükséged, nem kértél belőle.

Tudod, miért? Mert nem tudtad viszonozni: nem mertél szeretni, nehogy kicsússzon a kezeid közül az irányítás. Eltiltottad magad az érzelmektől, mert képtelen vagy bárki másban megbízni magadon kívül, nem mered másra bízni az életed.

Erős nő vagy: mindent meg tudsz oldani egyedül, nincs szükséged senkire. Helyes és becsülendő, hogy megállod a helyed: de az már túlzás, hogy mindenkit elmarsz magad mellől - még azt is, aki megadja azt, amire állításod szerint a legjobban vágysz.

Forrás: Shutterstock

Csak addig akartál mellettem maradni, amíg ellenőrzés alatt tudtad tartani a kapcsolatunkat. Megérkeztél, megpihentél nálam egy ideig - de lehorgonyozni képtelen voltál. Többet jelentett számodra egy olyan férfi, aki emberileg mit sem ér: akitől sem szeretetet, sem megbecsülést nem kaptál. Ennek láttán pedig azt kell mondanom: te nem akarod, hogy szeressenek!

Lehet, hogy ez egy korábbi csalódás következménye, amit egy másik férfi miatt szenvedtél el a múltban - csak nem mered bevallani magadnak? Bárhogy is van, ideje lenne megválni attól a csomagtól, amit cipelsz - ami miatt nem tudsz, nem mersz szeretni...

Mert ha csak félig tudsz jelen lenni valaki életében, akkor úgy viselkedsz, mint egy ragadozó: megközelíted az áldozatod, becserkészed, magadba bolondítod, aztán - mikor már felszínre kerülnének a kölcsönös érzelmek -gyorsan kitolatsz a kapcsolatból...

Önvizsgálatot kéne tartanod: mert soha nem leszel boldog, ha senkit nem engedsz közel magadhoz! Ha mindenki csak annyira férkőzhet hozzád, amíg nem érzed kényesnek a helyzetet, azzal megfosztod magad a legszebb emberi érzésektől. A másikat nem: hiszen ő tud - és mer - szeretni, vállalja a kockázatot, hogy az esze helyett a szíve irányítsa. Téged viszont csak és kizárólag az egód vezérel.

Nem tudsz ellazulni, nem bízol senkiben, nem hagyod a szívednek, hogy szeressen - csak erősíted a falaidat, amik egyre magasabbak lesznek. Számodra egy kapcsolat csak arra jó, hogy helyreállítsa az önbizalmadat, hogy pótolni tudd a benned megbújó hiányérzetet - és persze, hogy a testi vágyaid teljesüljenek. Neked az intimitás pusztán annyit jelent, hogy leveted a ruháidat - azt hiszed, ezzel már közel is kerülsz a másikhoz.

Valóban itt voltál, vagy csak álmodtam az egészet? Nem tudom - mire felébredtem, hűlt helyedet találtam.

Szakítást kaptam a páromtól a születésnapomra...http://www.she.hu/herself/20180709-a-szuletesnapomon-hagyott-el-a-pasim-baranyai-kata.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.