szexualitás férfiak Intimitás férfivélemény Györfi András
Még mindig életben van az a sztereotípia, miszerint a legtöbb férfi a "legyet is röptében..." - mindegy, kivel és hol, lényeg, hogy meglegyen a szex.

A helyzet az, hogy ez az állítás egyszerre igaz és hamis. Tény és való, hogy sok férfi hamarabb bújik ágyba a partnerével, mint a nők - bár ehhez mindig kell egy tettestárs is, ugyebár -, viszont mégsem megy ez olyan könnyen, mint hisszük.

Képzeld, a pasiknak is szükségük van intimitásra!

Vannak férfiak, akik valóban gondolkodás nélkül lefekszenek egy csinos nővel, ha lehetőségük adódik - akár a legelső találkozás után is. Ám ez nagyon sok hölgyről is elmondható, mégsem állítjuk, hogy minden nő könnyűvérű cafka. Éppen ezért úgy gondolom, hogy a pasikról sem lenne szabad ilyen általános kijelentéseket tenni.

Rengeteg olyan férfival beszélgettem, akinek ugyanúgy szüksége van arra, hogy valamelyest megismerje a másikat, mielőtt a tettek mezejére lépne - mert egyszerűen nem tud vonzódni egy "ismeretlen testhez".

Kisugárzás rulez!

Az sem igaz, hogy mindig pusztán a külső jegyek dominálnak. Egy férfit is ugyanúgy megfoghat egy nő személyisége - akkor is, ha az adott nő nem kifejezetten csinos. Az illető személyisége, az azonos hullámhossz, a humor vagy a kisugárzás szintén nagyon fontosak, és szexivé tehetik az embert - nemektől függetlenül. Ha egy nő elégedett önmagával, akkor általában vidám, és ez látszik is rajta - ez pedig ezerszer vonzóbb, mint egy mély dekoltázs!

Intuíció ötös alá!

Gyakran mondjuk, hogy a nők rendelkeznek egy bizonyos hatodik érzékkel, amivel pillanatok alatt "átlátják", megérzik a másik embert. A helyzet az, hogy a férfiak sincsenek teljesen híján ennek a készségnek - bár tény, hogy ebben a hölgyek sokkal jobbak. De mi is rendelkezünk azzal a képességgel, hogy legalább sejtés szintjén behatároljuk a másik személyiségét és mentalitását. Ráadásul, a vonzalom kialakulásához - vagy hirtelen megjelenéséhez - ez ugyanúgy kulcs, mint a nők esetében.

A kevesebb néha több: uncsi meg minden, de igaz!

Ezen a téren már sokkal közelebb járnak a közhelyek a valósághoz. Ugyanis szinte bármelyik nő fel tud úgy öltözni - kis túlzással -, hogy vonzó legyen a férfiak szemében. Ám a titok nyitja nem csak abban van, ha egy nő mindenét kipakolja. Tény és való, hogy a feltűnő megjelenés magára vonzza a pasik tekintetét - de ez nem azt jelenti, hogy csak akkor lehetsz vonzó, ha elöl-hátul villantasz!

Forrás: Shutterstock

Csomó pasi fantáziája attól indul be, ha a kiszemeltje mutat is magából valamit, meg nem is: például, ha a nő csak az egyik vállát hagyja fedetlenül, a hatás garantáltan nem marad el. Ugyanez igaz a szoknyára is: nem igaz, hogy minél rövidebb, annál vonzóbb! Szerintem minél többet sejtet úgy, hogy közben keveset mutat, annál jobb!

Nem is értem: minek sminkelsz?

A következő fontos kérdéskör: a smink. Egyszerűen nem igaz, hogy minden férfi a sminkelt nőket szereti. Természetesen itt is az egyéni ízlés dominál, de sokan úgy gondoljuk, hogy egy nő úgy szép, ahogy van - nincs szükség semmilyen kiegészítésre. Ráadásul a sminkelés nagyban megnöveli a várakozási időt...

Egy férfi bármikor örömmel szexel!

A pasik életében nincsenek olyan biológiai hátráltató tényezők, mint a nők életében, viszont vannak más szempontok, amik befolyásolhatják a szexuális életüket. Először is, egy férfi is lehet fáradt, lehetnek problémái - esetleg lehet éppen túlterhelt.

Nem biorobotok vagyunk, akik gombnyomásra aktiválhatóak. Ráadásul, a szexuális étvágynak semmi köze a nemekhez - különben nem lennének aszexuális pasik és túlzott étvágyú nők sem. Arról nem is beszélve, hogy ha egy férfi elégedett a partnerével szex terén is, akkor a legtöbbünkben egyszerűen nincs jelen a vágy mások iránt.

Csak a férfiak néznek pornót!

A következő unásig ismert közhely: a férfiak pornófogyasztása szinte korlátlan. Pedig valójában sok pasi nem, vagy csak nagyon ritkán néz pornót, mert egyszerűen nincs rá igénye. Arról nem is beszélve, hogy a pornóoldalak látogatói között szép számmal vannak nők is, csak a hölgyek ezt kevésbé verik nagydobra...

A férfiak szexualitása sem faék egyszerűségű - bár tény, hogy kicsit kevésbé körülményes, mint a nők esetében. Ám a nők szexualitását a társadalmi normák is befolyásolják: különböző szokásoknak, elvárásoknak kell megfelelniük. A férfiakkal szemben sokkal elfogadóbb és megértőbb a világ, így a szexualitásuk is lényegesen egyszerűbbnek tűnik, pedig nem feltétlenül az...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.