párkeresés Szegő Lindi szégyen párkacsolat fiatalabb partner 50 éves korkülönbség
Betöltöttem az ötvenet. Keményen pörög a B-oldal, amivel tulajdonképpen semmi baj nincs. Sokat megéltem, és sok minden történt ezalatt az idő alatt. Van, amiben megfontoltabb lettem, és van, amiben lazultam.

Amúgy sem éltem konvencionális életet. Egyetlen dologra nem számítottam: hogy szerelmes leszek.

Felhúzod a szemöldököd? Mi ebben a különös? Hiszen ötven évesen is szerethet az ember, ebben semmi újdonság nincs. Kivéve, ha egy nálad tizenhat évvel fiatalabb pasival esel szerelembe. Oda-vissza. Hát erre a hírre futott le az összes nőismerősöm és rokonom harisnyáján a szem, és erre a hírre vették ki a férfiismerősök, rokonok a pálinkát a bárszekrényből. A gyerekeim kánonban tiltakoztak, kézzel-lábbal. Majd mindenki egyszerre tette fel az ominózus kérdést: "Normális vagy?"

Számítottam erre. Nem kezdtem el magyarázni nekik, hogy vannak az életben furcsa dolgok. Nem hoztam fel példaként Emanuel Macront és a nála 24 évvel idősebb feleségét, akik békében és szerelemben élnek hosszú évek óta. Vagy sokuk kedvencét, Jason Momoát, akinek 12 évvel idősebb a felesége, és mégis, valahogy működik náluk a dolog.

Nem kezdtem el taglalni, hogy igen, engem is zavart az elején a korkülönbség. Sőt, zsigerből tiltakoztam ez ellen a szerelem ellen, és csak hosszú és kitartó ostromlás után adtam be a derekam. Nem mondtam el nekik, hogy mennyire más világot ismerhettem meg általa, és mennyit tudtam adni neki az enyémből. Hogy milyen bőségesen vannak átfedések.

Nem mondtam el, hogy hiába próbálkoztam egy hosszú házasság végeztével a korombeli férfiakból válogatni, mert nem értették volna meg, milyen sérült ez a generáció. Az ötvenes férfiak többsége nagyon problémás, nem tudnak mit kezdeni sem az élettel, sem egy kapcsolattal.

Forrás: Shutterstock

Sokuk lesüllyed egy kamasz életvitelére - egyszerűen nem lehet őket komolyan venni, mert maguk sem tudják, mit akarnak, és szinte keresztet hánynak, ha egy nő kiejti a száján, hogy komoly kapcsolatot szeretne. Csak a szabadidőpartnert látják a másikban, és azt akarják, akkor álljon a rendelkezésükre, amikor éppen nagyúri kedvük úgy tartja. A kapcsolattal járó felelősséget már nem vállalják.

Nem álltam le magyarázni, hogy miért is mertem belevágni egy ilyen kapcsolatba. Sőt. Azt sem taglaltam, hogy a szerelemnek fogalma sincs arról, hogy ki mikor született, mert nem ez alapján kezdi befonni az ember agyát, és az ún. kémia is messziről tesz arra, hogy ki hányadik születésnapját ünnepli.

Nem vettem védelmembe a kedvesemet, akivel a vélemények szerint bizonyára nem stimmel valami, de minimum anyakomplexussal küzd - pedig sokszor én érzem magam kevésbé felelősségteljesnek hozzá képest, és ő az erősebb.

És nem, nem gondolok arra, hogy tizenöt év múlva én hány éves leszek, és ő mennyi, mert a holnap és a tizenöt év nem ma van. Azon sem aggódom, hogy lecserél majd egy fiatalabbra, mert az elengedést is megtanultam ebben az ötven évben, és ha ő úgy döntene, hogy a továbbiakban nem kíván velem lenni, akkor bizonyára fájna, de túlélném - mert megtanultam túlélni.

Nagyanyám mondta mindig: hogy két ember között mi van, azt csak az a két ember tudja igazán, akik egy asztalhoz ülnek és egy ágyba fekszenek. Nem látják a kívülállók, hogy összeér a lelkük, hogy vonzódnak egymáshoz, hogy emberileg mennyire érzik az értéket a másikban. Mi ketten tudjuk, hogy ez több, mint felszínes együttlét. Sőt. A korkülönbség adja a különlegességét a kapcsolatunknak.

Hogy normális vagyok-e?

A válaszom egy határozott nem. Ha ez alapján mérik a normalitást, akkor nem. De boldog igen. Amíg tart. Addig, ameddig. Csak bátorítani tudom azokat a negyvenes-ötvenes nőket, akikre rányomják a "puma" és a "milf" jelzőt, hogy nyugodtan ismerkedjenek fiatalabb férfiakkal. Mert nem véletlenül mondják ma már, hogy az ötven az új harminc... És ha egyszer megfogják egy fiatalember feléjük nyújtott kezét, lélekben kacsintsanak Samantha Jones-ra! :)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.