teszt bíztatás barát jó barát Bene Andrea barátság megértés őszinteség támogatás
Minden nőnek szüksége van olyan barátra - kinek többre, kinek kevesebbre -, akire bármikor számíthat. A legjobb esetben ez annyira erős kötelék, amit az idő és a hétköznapi teendők sem szakítanak szét.

Ha eddig nem lettél volna biztos benne, most megtudhatod, hogy tényleg igaz barátra tettél-e szert.

1. Nem ítél el

Mindannyiunk életében vannak rosszabb és jobb korszakok. Előfordulhat, hogy olyan titkokat cipelsz magaddal, amiket csak kevés embernek mersz bevallani, mert szégyelled. Ha valóban igazi barát van melletted, akkor nem hagy el a nehéz időkben. Veled lesz, akármin is mész keresztül, míg újra talpra nem állsz. Nemcsak a mókázásban társad, akkor is ott van, amikor támaszra van szükséged.

2. Biztat

Amikor nincs elég bátorságod, hogy lépj az álmaid felé, ő biztat. Ismer, pontosan tudja, mire van szükséged, és mire vagy képes. Ha elveszted a lendületedet, melletted áll, nem engedi, hogy letérj az utadról. Jobban hisz benned, mint te önmagadban, és mindig jót akar neked. Ebből máris biztos lehetsz, hogy valódi a barátságotok.

3. Nem sértődik meg

Az őszinte és önfeledt beszélgetés az egyik legtermészetesebb dolog a barátnők között. Bármit elmondtok egymásnak, és kikéritek a másik véleményét. Ha valóban igazi és mély a barátság, akkor egy kényes vagy fájdalmas észrevételen sem sértődik meg senki.

Forrás: Shutterstock

Persze, arra figyelni kell, hogy a megfogalmazás ne legyen bántó. Nem a sárdobálás a lényeg, hanem a másik fejlődése. Az igaz barát nem kertel. Őszinte veled, még akkor is, ha tudja: érzékeny pontra tapint. A célja az, hogy mindez a javadat szolgálja.

4. A távolság sem állhat közétek

Nem hűl ki a kapcsolatotok, nem lesztek érdektelenek egymás számára - még akkor sem, ha hosszabb ideig nem tudtok találkozni és beszélgetni. Amikor újra együtt vagytok, pontosan ugyanott folytatjátok a csevegést, ahol abbahagytátok. Bármerre is sodor az élet benneteket, nem okoz törést a távolság a kapcsolatotokban.

5. A híváslistája élén szerepelsz

Akármi történjen is - jó vagy rossz -, azonnal megosztjátok egymással a hírt. Annyira fontos a másik véleménye, hogy szinte egy emberként léteztek. Sok mindenben hasonlítotok, mégis időnként mindketten meglepetést tudtok okozni a másiknak. Ettől működtök igazán egységesen.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.