Disney hercegnők a XXI. században - avagy mi lett volna, ha...?

Helló, 21. századbeli kortársak! Örülök, hogy megálltatok, és benéztetek egy percre. Pedig - tudom - felgyorsult világban élünk! Óriási a tempó: minden egészen más, mint néhány évszázada, sőt, évtizede.

Persze a változások természetesnek tűnnek, hiszen nem egyik napról a másikra, hanem fokozatosan álltak be. Hogy normálisak-e vagy sem? Döntsétek el magatok! Azért segítek egy kicsit: hogy némileg más szemmel nézzétek a mai valóságot, képzeletben "beengedtem" a világunkba néhány régi mesehőst...

Csipkerózsika

Talán minden úgy alakult volna, mint az eredeti történetben, ha az átok előtti éjszakán nem megy el bulizni. De elment - és annyi party drogot nyomott magába, hogy tíz gonosz tündér sem tudta volna elaltatni. Így hát csak dekkolt a palotában, és rohadtul unta magát. Eszében sem volt száz évig várni a hercegre. Inkább fellépett a Tinderre, és több lett néhány tapasztalattal... Mire pedig a szöszi csávó odaért a fehér lován, már rég lelépett egy rosszfiúval.

Hamupipőke

Nos, kortárs Hamupipőkénk tojik a gonosz mostohára. Nem válogat lencsét, egyszerűen "A" kategóriás terméket vesz, ami nincs tele szeméttel. A háztartási munkákban sem szakad meg: patakban suvickolás helyett bepakol a mosó- és mosogatógépbe.

A porszívózást és a portörlést pucéran végzi webkamera előtt, mert rájött, hogy egy internetes portál jól fizet érte. Pár hónap múlva összegyűjt annyit, hogy faképnél hagyja az egész kócerájt, és elutazik a Bahamákra. A helyes szomszéd srác ugyan megszöktetné, de sajnos túl csóró. Főhősnőnk pedig nem enged abból, hogy hozzá csak egy királyfi illik...

Jancsi és Juliska

A gyámügy intézetbe vágta őket, mert túl fiatalok voltak a felügyelet nélküli erdei túrákhoz. Ám megszöktek, és kikötöttek a gonosz boszorkánynál. Persze a boszi is modernkori eszközökkel operált: a gyerekek helyett a tudatukat akarta kisütni, így vett nekik Xboxot és mobiltelefont. A két testvér azóta is ezeket nyomkodja. Fel sem állnak a fotelből - úgy meghíztak, hogy Schobert Norbi róluk írta a kövér gyerekes posztját a Facebookon.

Hófehérke

Hamar ismert lett. Először az ébenfekete hajára és pirospozsgás arcára figyeltek fel. Szépségversenyekre hívták - de mikor kiderült, hogy hét törpével él együtt, lecsapott rá egy valóságshow. A törpék is szétszéledtek: egyikük sem akart bányász lenni. Hapci az allergiáról tart előadásokat.

Szundi coach lett, hogy motiváljon másokat - ha már magát nem képes... Kuka lezüllött alkoholista, mert képtelen kifejezni az érzelmeit. Morgó ismert blogger: posztjaiban a csajokat szidja, mert szerinte túl sértődősek. Vidornak meg teljesen vége, mióta kipróbálta a marihuánát - hiszen már anélkül is folyton röhögött...

Pinokkió

Beíratták az iskolába, de nem jól sült el a dolog. A merevsége miatt meglehetősen kilógott a többiek közül, így internetes zaklatás áldozata lett: folyton hülye favicceket tettek fel róla a Facebookra. Ráadásul meghívták egy buliba, ahol tűzijátékot nyomtak a kezébe... Végül betelt nála a pohár. Elszökött a nevelőapjától, de szerencsére nem kallódott el: jelenleg lelkes Greenpeace aktivista.

Jó ez így? Vagy mégsem? Nem tudom. A haladást persze nem lehet megállítani, de arról már mindenki maga dönt, hogy mennyire engedi be az életébe...

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: AFPforum

    Ezt olvastad már?