párkapcsolat Greta May férfiak párkeresés okok hibás pártalálás
Tegnap összefutottam néhány régi férfi kollégámmal. Annak idején sokat buliztunk együtt, így leültem az asztalukhoz. A félórásra szánt "kivel mi újság" jellegű dumálásból azonban több órás beszélgetés lett.

Kiderült, hogy olvassák a cikkeimet, de sokszor kiakadnak az alattuk lévő kommenteken. Főleg azokon, amikben a nők a férfiakat hibáztatják a mostani zavaros párkapcsolati helyzet miatt. Alig várták, hogy elmondhassák a saját álláspontjukat, ami - már csak az elfogyasztott sörmennyiségre tekintettel is - tutira őszinte volt...

Csabi

Jóképű 41 éves fazon, négy éve vált el. Mióta csak ismerem, fontos neki a család, meg is borította a válás rendesen. Mostanra viszont magához tért: azt meséli, komoly kapcsolatot szeretne, még egy közös gyerek is beleférhet. Csakhogy nem jár sikerrel: "A nők azon rinyálnak, hogy nem találnak komolyan gondolkodó pasit. Hát, én itt vagyok - de a többség hülyének néz, mikor elmondom, hogy nem csak kefélni szeretnék. Az internetes ismerkedést már rég feladtam. Egy csomó férjes asszony jelentkezett, akinek "boldogtalan" a házassága, és kikapcsolódást keres.

A huszonéves lánykákon is túl vagyok. Egy ideig élveztem a rajongásukat, de hosszú távon nem tudok velük mit kezdeni. Nem értem, hol vannak az értelmes, kiegyensúlyozott, elvált nők. Olyanok, akik normális kapcsolatra vágynak, és még nem hülyültek meg teljesen a csalódások miatt. Sokféle csajjal randiztam már. Egy részük annyira be volt savanyodva a múltja miatt, hogy megőrjített a bizalmatlanságával.

A másik típus már egy éjszaka után közös nyaralást tervezett, és össze akarta hozni a gyerekeit a srácaimmal. Azért ez nem megy ilyen gyorsan. Sokan pedig csak sima "együtt járást" akarnak. Mikor megmondom, hogy hosszú távon másban gondolkodok, kihátrálnak a dologból. Nem akarnak - vagy nem mernek - komolyan beengedni az életükbe."

Peti

37 éves, sosem volt nős, de annyi skalpja van, mint égen a csillag. "Ne nézz így rám!" - mondja nevetve. "Oké, beismerem, sok csajjal kavarok. Ha egyszer így jó nekem, miért változtassak? Nem hülyítek senkit, hidd el! Face to face megmondom: figyelj, szivi, nálam lazaság van. Jól érezzük magunkat, szórakozunk, és ennyi. Azt hiszed, nemet mondanak? Egy francot! Esküszöm, ez a bűvös mondat, amitől beindulnak, onnantól mindegyik engem akar.

Forrás: Shutterstock

Nem tudom, mi ez bennetek, biztos valami megszállottság, de valamiért meg akarjátok változtatni a "rosszfiúkat". Ezt kapd ki: Csabit a múltkor azzal a szöveggel dobta egy nő, hogy ő már nem költözik össze senkivel a volt férje után. Meg is beszéltük, hogy Linda tök nekem való, szóval, teljesen legálisan rányomultam a csajra. Mondom, egyformák vagyunk, jól szórakozunk majd.

Négy hónap múlva már ott tartottunk, hogy menjek el a fia foci meccsére. Aztán, hogy cuccoljunk össze, mert olyan jól megvagyunk... Miért nem hisznek a nők a férfinak, ha őszintén megmondja, mi a szitu? Minden csajnak a szájába rágom: ne akarj többet szexnél és néhány közös programnál, én ennyire vagyok kapható. Úgy tesznek, mint akik felfogják, de titokban másról ábrándoznak - aztán azzal jönnek, hogy átvertem őket. Pedig én nem ígértem semmit."

Jocó

48 éves, kétszeresen elvált, mackós, jóindulatú srác. "Én azt nem értem, Csabiék honnan szednek fel ennyi nőt. Nekem évek óta nem jön össze egy normális randi. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok fenn az interneten. Minden nő csak barátkozni akar. Az én vállamon sírják ki magukat a balekok és a nőcsábászok után - tudod, amilyen ez a két hülye itt mellettem."

Nevetünk, kezdődnek a férfias ugratások. A hangulat látszólag oldódik, de valójában mindhárom fiú szemében értetlenséggel teli fájdalom vibrál. Mintha a szingli barátnőimet látnám, amikor a pasiügyeikről mesélnek.

Sokan, sokféleképpen bántjuk egymást - állapítom meg magamban elgondolkodva. A miérteket pedig lehetetlen egy sör mellett megfejteni. A szólóban élő nők és pasik adottak - miért nem tudják megtalálni a közös hangot és a közös célt? Kiben van a hiba? A nőkben, a férfiakban - vagy a világban?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.