szerelem vágy párkapcsolat Balogh Orsolya csókolózás érzelem csók
A párom a tudója: smacizós típus vagyok. Szeretem, jólesik, mit mondhatnék még? Jó, és kész. Simogatja a lelkemet és a testemet. Kifejezhetem vele, hogy szeretem és kívánom a másikat. Erősíti az összetartozás érzését, ezért számomra olyan intim dolog, mint a szex.

Világéletemben így voltam ezzel. Éppen ezért igen különös volt, mikor az exem közölte, hogy utál csókolózni. Úgy éreztem, hogy egy űrlénnyel van dolgom. Az őt megelőző néhány férfi sosem panaszkodott a csók miatt, ezért azt hittem, mindenki szeret csókolózni, és ez természetes. Nagy volt köztünk a szerelem, de valami mégis hiányzott a kapcsolatunkból.

Eleinte még fel sem fogtam, hogy micsoda. Aztán - mikor a rózsaszín köd kezdett alábbhagyni -, leesett: basszus, mi alig csókolózunk! Ezért feszegetni kezdtem a határait. Egyszer-kétszer belement, de mindig rövidre zárta a dolgot. Pont ki kellett mennie a mosdóra, el kellett intézni valamit, vagy egy teljesen más tevékenységet javasolt. Olykor eleve elutasított azzal, hogy nem mosott fogat, rossz a lehelete, nem érzi jól magát...

Kezdte cseszni a csőrömet, hogy nincs csók. Megkérdeztem, miért nem szereti. Azt felelte, maga sem tudja. Barkóbát játszottunk: fél attól, hogy elkap valamit? (Bár akkor miért szexelünk?) A válasz: nem. Rosszul csinálom? Nem. Rossz tapasztalatai vannak, valaki netán beleharapott a nyelvébe? Nem. Csak annyit bírt kinyögni, hogy egyszerűen nem bírja. Nincs rá igénye, enélkül is tökéletesen megfelel neki a kapcsolatunk.

Ezzel aztán feladta nekem - a csókbajnoknak - a labdát. Mérlegeltem: szeretem a srácot, de szeretem a csókot is. Arra gondoltam: azért a személye csak fontosabb nekem, mint a csók, nem? Úgy döntöttem, kibírom. Nem számít. A lényeg, hogy szerelem van, a csók talán nem is olyan fontos.
A francokat! Akárhányszor arról mesélt egy barátnőm, hogy milyen jól csókol a pasija, majd' kicsordult a nyál a számból.

Nem tudtam végignézni egy csókos jelenetet anélkül, hogy közben ne nyammogtam volna vágyakozva, mint a fogatlan nagyi, amikor kompótot eszik. Így hát önkéntelenül is újra meg újra nekiveselkedtem, csakhogy elutasításban volt részem. Végül azzal próbálta menteni a helyzetet, hogy megcsókolt - de csak szigorúan 3-4 havonta... Csodálkoztam, aztán kicsit bizakodni kezdtem, de rájöttem: ez nála csak amolyan "Jól van, csókolózom vele, nehogy lelépjen!"

Forrás: Shutterstock

Bánatomban ráírtam egy pszichológusra. Azt írta vissza, több oka is lehet, ha egy férfi nem szeret csókolózni. Van, aki a közben fellépő nyáltermelődéstől viszolyog, míg másnak ez intimebb, mint a szex. Túl romantikus, érzelmes, bensőséges a számára. Megnyugtatott, hogy van, akinél ez idővel változik, főleg tartós kapcsolat esetén.

Meg hogy ettől még szeret a pasim, csak a csókolózást nem bírja, és valóban boldog nélküle. Ám arra is figyelmeztetett, hogy egyesek soha nem kedvelik meg a csókot, és minél jobban rájuk akarja erőltetni az ember, annál rosszabb lesz. Vagyis őt így kell elfogadni. A kérdés az, hogy nekem ez megfelel-e...

Nem, doki, nem felel meg - de mi mást csinálhatnék, ha szerelmes vagyok? Nagyon szerettem a fickót, nem akartam lemondani róla. Úgy hittem - a szerelem mindent legyőz alapon -, hogy hősiesen le tudok mondani a csókolózásról. Le is tudtam, bár pokolian fájt. Ám az volt a baj, hogy mellette sok minden másról is le kellett mondanom. Később egyéb problémák is jöttek, így - főként ezek miatt - évekkel később szakítottunk.

Csak akkor éreztem, milyen fontos nekem a csók, és mennyire hiányzott, mikor összejöttem a mostani kedvesemmel. Ő imád csókcsatázni. Úgy éreztem magam, mint aki harminc év után kijött a sittről, és megízlelte a szabadságot. Csodálatos volt. Kell a csók. Persze van, akiknél enélkül is működhet a párkapcsolat.

Egyesek esküdni mernek rá, hogy csók nélkül is boldog és kiegyensúlyozott a szerelmük, ha sikerül mással kompenzálni a hiányát. Én azonban nem akarom többé nélkülözni. Szerintem, ha valakit őszintén, szívből szeretünk, akkor szeretünk vele csókolózni is. Az én világomban a csók az egészséges kapcsolat része. Szerencsére nemcsak én vallom ezt, hanem a párom is.

A tökéletes csók egyértelmű jeleihttp://www.she.hu/herself/20171002-tokeletes-csok-erzelmek-kekesi-laura.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.