család szeretet kapcsolat testvér kötelesség
Imádom a húgomat, DE! Néha megőrjít... Teljesen mindegy, hogy ez a különböző érdeklődési kör, élethelyzet, vagy esetleg a hatalmas korkülönbség miatt van. Talán mindezek összessége.

A családi minta sajnos nem volt jó példa számunkra, ugyanis senki nem ápol szoros kapcsolatot a testvérével. Vannak, akik harcban állnak egymással, vannak, akik csak megtűrik a másikat, de olyanok is akadnak, akik szimplán elhidegültek egymástól.

Én ismerem az egyke lét napos és árnyékos oldalát is, ugyanis egészen 13 éves koromig egyedül csak én voltam a szüleim szeme fénye. Majd megszületett a húgom, akire nem mellesleg rettenetesen vágytam. Soha nem voltam irigy rá, hiszen én voltam a "nagy testvér". Gondoztam, nevelgettem, imádtam.

Persze kamaszként nem foglalkoztam annyit vele, mint amennyit kellett volna, mert lefoglaltak a tipikus "tinédzser dolgok", de mindig is nagyon szoros kapcsolatunk volt egymással. Minden csoda három napig tart - szokták mondani, hát az enyém körülbelül 16 évig tartott, egészen addig, míg el nem kezdte ő is a zűrös tinédzserek imidzsét magára ölteni.

Azóta kissé eltávolodtunk, szóval, olykor a fejembe ötlik a kérdés: mennyire kötelességünk szeretni egymást? Mennyire muszáj a legjobb barátnőjének lennem "csak azért", mert ő a testvérem? Mi van akkor, ha mindketten olyan tulajdonságokkal rendelkezünk, amik teljesen összeférhetetlenné teszik, hogy jól kijöjjünk egymással? Mi van, ha a rokoni kötelék kevés egy gazdag, minőségi kapcsolathoz?

Úgyhogy beszélgettünk. Megbeszéltük, hogy édesanyánkon kívül szinte semmi közös nincsen bennünk, és mi nem azok a lánytesók vagyunk, akik kilakkozzák egymás körmét, és éjszakákat átbeszélgetnek.

Forrás: Shutterstock

Mi azok a lánytesók vagyunk, akik sajnos napokig képesek tojni egymás fejére, és közös témát is nehezen találunk, mert nagyon különbözőek vagyunk. Mégis egyvalami tényleg közös bennünk: nagyon szeretjük egymást.

Íme, 3+1 pont, ami tudatosan segít minket abban, hogy ne távolodjunk el az évek folyamán:

1. Semmi sem muszáj!

Csak akkor hívjuk egymást, ha tényleg érdekel a másik hogyléte, és nem pedig kötelességből - vagy, mert anyukánk felhívja rá a figyelmünket. Az erőltetett bájcsevejnél nincs rosszabb. Így ritkábban beszélünk, de az tartalmas és őszinte. Tiszteletben tartjuk a másik privát szféráját, ezért ha valamelyikünk magányra vágyik, nem erőszakoljuk rá a társaságunkat.

2. Igenis van olyan, hogy tabu téma!

Nem kötelességünk mindenről beszélni, lehetnek saját kis titkaink. Ha a másik nem akar valami elmondani, elfogadjuk.

3. Attól még szeretlek, mert néha rossz napod van!

Eltűrjük egymás rossz napjait, még ha sokszor vitába is fullad a kötözködés. Két teljesen különböző személyiség vagyunk, mégis a "makacssági szint" mindkettőnknél veri a maximumot, ezért olyan vehemens hangulatban telik nálunk olykor egy-egy vacsora, akár egy olasz családnál.

+1 Akkor adunk tanácsot, ha kéri!

Nehéz esetek vagyunk. Szenvedélyesek, öntörvényűek, és mint tudható, két dudás nem fér meg egy csárdában. Úgyhogy engedjük, hogy mindkettőnknek lehessen egy saját bejáratú, tökéletes csárdája - ahol időnként az "élni és élni hagyni" elv nyomán koccintunk egyet egymás egészségére.

Testvérek, akik csak akkor hívnak, ha kell valami...http://www.she.hu/herself/20190218-testverek-akik-csak-akkor-hivnak-ha-kell-valami.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.