szex vita Ivanova Daniela párkapcsolat békülés veszekedés pótcselekvés békülő szex
A szexnek sokféle szerepe van egy nő életében: a szexi, csábító eszközeidet veted be, ha meg akarsz szerezni egy pasit, ha netán szeretnéd kiengesztelni a szerelmed, akit megbántottál - vagy, ha kompenzálni akarsz valamit.

Nőként zsigerileg bennünk van a szenvedély, így sokszor úgy használjuk a mindennapokban, hogy szinte észre sem vesszük.

Amikor a szex az egyetlen közös nyelv...

Vegyünk egy olyan párost, akik olyanok, akár a tűz és a víz: nincs bennük semmi közös, azt leszámítva persze, hogy halálosan szerelmesek egymásba. Ez egy darabig elég, ám bizonyos, hogy hosszú távon mindkét felet felőrölhetik a sorozatos konfliktusok. És bár egy ilyen tüzes kapcsolatban a szex lételem, a testi vonzalom az együttlétek alfája és ómegája - ám a hétköznapok során persze kiütköznek az ellentétek.

Jönnek a kiabálásba torkolló viták, amit szexszel próbálnak oldani. Ideig-óráig ez megoldást is jelenthet, de hosszabb távon mindenképpen érdemes más megoldást találni a problémák kezelésére - különben a folyamatosan fennálló feszültségek a szexuális életre is rossz hatást gyakorolhatnak.

De nem kell ehhez két ellentétes személyiség: egy békés kapcsolatban is előfordulnak hullámvölgyek. A szex pedig egy rendkívül jó stresszlevezető eszköz. Ám az intim együttlét ebben az esetben csak egy pótcselekvés - mert nem tudjuk megbeszélni a problémáinkat, viszont valahogy közeledni szeretnénk egymás felé.

Ezért elhisszük, hogy ha szexelünk egyet, akkor a felszabaduló hormonoknak köszönhetően máris minden rózsaszín és habkönnyű lesz. Igen... néhány pillanatig. A tüske azonban megmarad, és elkezd körülötte begyulladni a seb.

Forrás: Shutterstock

Akkor a békülő szex egy baromság?

Természetesen nem. Hiszen előfordul, hogy olykor apró-cseprő gondoknak kerítünk óriási feneket - ilyenkor pedig kifejezetten hasznos, ha felesleges vitázás helyett inkább pozitívan szabadulunk meg a stressztől. DE! Hiába az örömök és a szenvedély, ha szőnyegként használva alásöpörjük a valódi problémákat.

Ezért helyette inkább beszélgetni kell. Tudni kell különbséget tenni releváns nehézségek és túllihegett apróságok között. Megoldást kell találni az ellentéteink kiegyenlítésére, ha tartós kapcsolatot szeretnék.

Ehhez pedig befektett időre van szükség: elmélkedni kell, gondolkodni, esetleg kompromisszumot kötni. Minden űr, amit külső eszközökkel próbálunk betölteni, csak ideiglenes megoldást kínál, egy tüneti kezelés csupán, amely elfedi, de nem gyógyítja a problémát.

A szex normális esetben a szerelem kiteljesedése és nem a veszekedések lezárása. Éppen ezért óvni kell mindenféle negatív hatástól, ugyanis ha a hálószobába is bekúsznak a problémák, akkor már nehéz visszafejteni a szálakat. Inkább "csak" azért szerelmeskedjetek, mert imádjátok egymást! Így tekintsetek rá, és jusson eszetekbe ez, mielőtt egy nagy csata után a békülő szex oltárán áldoznátok!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László""

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.