szerelem Györfi Bíró Melinda küzdelem párkapcsolat boldogság
Együttlétünk tizedik évéhez közeledve értettem meg azt igazán, hogy nemcsak a boldogságért, de a szerelemért is folyamatosan meg kell dolgoznunk.

A Kedves, aki utazással és ajándékokkal, bókokkal és csókokkal árasztott el az első években, most magára öltötte a gondoskodó családapa és férj szerepét. A reggeli frissen főzött kávéval ébresztés hétvégére tolódott - mert több munkát vállalt a család gyarapodásával.

De! A hajnali ölelések és csókok ma sem maradnak el, mert búcsú és napi motiváció, bátorító szavak nélkül soha nem lép ki az ajtón. A barátokkal való sűrű kiruccanások ideje hangos családi összejövetelekké változott. Azonban a kavalkád közepette sem mulasztunk el egy-egy kedves, figyelmes, a másik szorgalmát dicsérő megjegyzést ejteni és néhány szíverősítő csókot ajándékozni egymásnak.

Az éjszakázások, a folyamatos házimunka, a gyerekprogramok és a pénzkeresés mellett alig jut idő arra, hogy éjszaka bármi is történjen - az ágyba zuhanás várva várt pillanatán kívül.

Ám egy ölelés, a lerúgott paplan visszahelyezése az összekucorodott, libabőrös testre, egy simogatás és egy fülbe súgott kedves "szeretlek melódia" könnyű pihenést és több frissességet kölcsönöz a reggeli starthoz. Az apró örömök meglelésének, megélésének és értékelésének ideje költözött be az életünkbe. Mindketten tudjuk, hogy az együtt töltött idő minősége rajtunk múlik.

Forrás: Shutterstock

Hozzáállásunk, humorunk, önmagunkba és egymásba vetett bizalmunk erőssé tesz bennünket, és olyan eddig rejtett (meg nem látott) képességeink kerülnek napfényre, amelyekről fogalmunk sem volt. Formálódásunk folyamatos, mestereink a gyermekeink és a mindennapok - sokszor embert próbáló, türelemfeszegető - megpróbáltatásai, kihívásai

Lassan megtanulunk másként látni. Lecseréljük az évek óta hozzánk nőtt "szemüveget", aminek a hatására a hétköznapokban már nemcsak szürkeséget, hanem itt-ott felbukkanó színeket, vibráló fényeket is képesek vagyunk meglátni.

Egy mosollyal, egy biztató szóval, kacajjal teli közös játékkal, egy finom vacsorával, egy könnyed beszélgetéssel, egymás könnyeinek felszárításával vagy egyszerűen csak a hallgatásunkkal jelezzük, hogy nyitottan állunk a folyamatos formálódás, fejlődés előtt. Lassan építjük meg szeretetünk, szorgalmunk, odaadásunk és kitartásunk emlékekkel teletűzdelt, lélegző fellegvárát - mely mindenkinél más, egyedi, értékes és utánozhatatlan.

Györfi Bíró Melinda

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra Lszló

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.