Facebook Instagram átverés hazugság influencer tökéletesség látszat Seiler Andrea közösségi média
Ne hagyd, hogy megtévesszen a social media arany(nak tűnő) fonala, mely ragyogásával körbevon minden csodaszép modellt, akiket százezrek követnek.

Nézegeted az Instát, és látod, milyen káprázatos helyen járt az egyik ilyen lány. Múlt héten meg a legújabb márkás cipőt kapta ajándékba - magától a brandtől. Ja, hogy tökéletesen működő párkapcsolata is van? Minden nap fancy étterembe jár, maga Mona Lisa jelenik meg a kapucsinója habján, és ráadásul sosem kenődik el a szempillaspirálja még a legnagyobb viharban sem? Abba már bele se merüljünk, hogy pár hónapja leírta az egyik képe alá: a saját szempillája olyan hosszú és dús, hogy nincs szüksége több D-s műszempillára.

Te meg ülsz a buszon, előtted egy harmincas pasi épp felszisszenti a dobozos sörét, amit a buszmegállóhoz közeli kisboltban vett. Kinézel az ablakon, és - bár eddig kellemes napod volt - felteszed magadnak a kérdést: mit csinált ez a lány, hogy ilyen király élete van? Kinek a kije lehet? "Basszus, tök rossz helyre születtem..."

Pedig a valóságban ez a lány épp olyan, mint te meg én. Szájszaggal ébred, csipásan. Bár a követőinek kihangsúlyozza, milyen fontos az esti rutin, amikor lemossa a sminket magáról - ami persze csak egy leheletvékony alapozó, hiszen csodaszép az arcbőre -, sokszor mégis elkenődött sminkkel ébred.

A menetrend a következő: telefon elő, videó készítése arról, hogy az extramenő kávéfőzője milyen csodásan működik, és mennyire finom kávét főzhet vele reggelenként. Postolva. Aztán belenéz a tükörbe - és itt jön a csavar. Boldog, kiegyensúlyozott lánynak adja el magát, mintha ő lenne a világon a legszerencsésebb. Pedig belül érzi, hogy mindez üres. Üresek a szavak, amiket díszes tányéron eléd szervíroz. Te pedig habzsolod, miközben fogalmad sincs, mit él meg igazából. Sosem látsz róla szomorú fotót - mert annak nincs helye.

Forrás: Shutterstock

Az Insta olyan oldal, ahol mindig mindenki szép. A mosolya is gyönyörű, hiszen épp most volt annál a nagyon híres orvosnál, aki ingyen megcsinálta a fogait. Milyen szuper lehet neki, igaz? Ingyen kap egy csomó mindent, míg te nem tudod eldönteni, hogy normális kaját vegyél hónap végén, vagy inkább azt a cipőt vedd meg, amit ez a bájos lány reklámoz....

Adok egy tippet: ne hidd el, hogy csodálatos élete van! Ne hidd el, hogy ő és a tökéletes külsejű szerelme SOHA nem vitáznak! Ne hidd el, hogy minden perce napsütéses - mert lehet, hogy nagyobb benne a depresszív hajlam, mint bármikor gondolnád. Ne hidd el, hogy az élete problémamentes! Most mondhatod azt, hogy "Persze, de az a sok ruha és cipő...", és igazad van. Sok ruhája és cipője van, de tényleg ez a valódi érték? Hol az érték abban, amikor eladod magad húsz pár cipőért, és soha többé nem mutathatod meg az igazi önmagad, csakis a "feljavított" változatot?

Te tudnál úgy reklámozni egy terméket, hogy pontosan tudod: hazugság, hogy használtad, mert egyébként tökéletes ellentétben áll a személyiségeddel? Ajánlanál pénzért valamit, aminek a hatásában nem vagy biztos? Képes lennél megjátszani magad a napod legalább 16 órájában? Hazamenni a lakásba, ahol ott vár a szerelmed, aki rád sem néz, mert két hete egymás torkának estetek, de ki kell raknod egy közös szerelmes szelfit, különben gyanakodni fognak az emberek? Mert sajnos ilyen is van...

Persze vannak kivételek: olyan személyek, akik odafigyelnek a pénz és az erkölcs egyensúlyára. Akik csak olyan kampányok mögé állnak be, amelyekben tényleg hisznek. És akiknek nem az az egyetlen céljuk, hogy lájkot és lóvét szerezzenek bármi áron. De ne hidd, hogy minden Insta celeb ilyen...

Irigykedve pörgetjük végig egy-egy influencer tökéletesen felépített oldalát, de nem tudjuk, milyen törékeny a háttér. Mennyi gondjuk akad a rosszindulatú kommentekkel, levelekkel. Talán némelyik lánynak nemcsak az oldalon van követője, hanem a valóságban is. Talán úgy lép ki az utcára, hogy fél, mikor kapja el egy szadista pszichopata.

Talán már kezd elfáradni abban, hogy azt hazudja, mennyire egyszerű megtartania az alakját, miközben otthon hánytatja magát titokban. Influencernek lenni nem lehet könnyű. Jobban jársz, ha a magad köré épített látszatvilág helyett a valóságban maradsz, és azt próbálod boldoggá tenni.

Nyílt levél az Insta ribikhezhttp://www.she.hu/herself/20171227-instagram-modell-magamutogatas.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.