szerelem segítség férfi párkapcsolat Tóth Zsuzsa védelmezés kapcsolat kiállás
Talán rosszkor, rossz korba születtem. Én olyan romantikusan képzeltem el az életet, hogy az a férfi, akit társamul választok egy életre, kiáll értem, ha kell.

Ha jön a sárkány, vagy egy sereg akar az életünkre törni, előbb szép szóval próbálja meggyőzni őket, hogy békésen haladjanak tovább. Ám ha ez nem ér célt, kardot rántva adja a tudtára mindenkinek, hogy a szerelmét nem bánthatják!

Ezt a romantikus tévképzetemet több, évtizedek óta kapcsolatban és házasságban élő nő taposta le. Azt mondták, ébredjek fel derengő álmomból, mert hősök nem léteznek abban a formában, ahogy azt én elképzeltem. Szokjak hozzá a gondolathoz, mert úgy hosszú távon könnyebb lesz mindenkinek: a nőnek magát kell megvédeni. Mindig!

Sokat gondolkozom ezen azóta, és be kell vallanom, nekem ez sehogy sem tetszik. Bármennyire igyekszem megemészteni, nem veszi be a gyomrom. Legyél nagybetűs nő, kedves, bájos, cuki, mert a társadalom nehezen fogadja el a határozott nőket. De ha egy férfi nem áll ki érted, tedd már meg magadért, légyszi! És ne feledd: ha végeztél, tekints rá újra nagybetűs FÉRFIKÉNT, akire mindig számíthatsz!

Nem furcsa ez egy kicsit?

Sok esetben egy dühös nővel sem tudnak mit kezdeni az emberek. Furcsa nekik, irreális, tehetetlenek azzal szemben, amikor a "gyengébb" nemből így jönnek ki az indulatok Egy dühös férfi viszont szexi, világokat épít - vagy éppen dönt romba - és tekintélyt parancsol. Míg ezzel szemben egy dühös nő csak simán nem tud nőiesen viselkedni, nem tud mit kezdeni az érzelmeivel és magas C-n kiveri a hisztit.

Forrás: Shutterstock

Nekünk le kellene nyelnünk azt, hogy nőként nem érvényes, nem illő így viselkedni - még akkor sem, ha jogos -, mert csak felesleges feszültségkeltés, konfliktusgyártás, amit művelünk. Bezzeg, ha a férfi dühös... Ő ezzel is egy jelenséggé válik. Személyiségemből fakadóan meg tudom én védeni magam -, de a lelkemnek jól tud esni, ha ezt egy férfi teszi meg.

A berberek úgy tekintenek az életre és a világra, mint a vadonra, és ez a szemlélet bizony a párválasztásukban is megmutatkozik. Nekik például nem furcsa, ha egy nő akár kiabálva is, de kifejezi a nemtetszését, és itt el is indulhatnánk egy újabb vonalon: a világ különböző részein vajon hogy állnak hozzá ehhez az egészhez? Avagy mennyire mások a nők és a férfiak?

De a berberek még ettől is továbbmennek. Ők erős, megdönthetetlen akaratú nőket vesznek feleségül, és ha a hazájukban nem találnak ilyet, akkor elindulnak és keresnek egyet. Bár tudják, hogy velük nehezebb, ám egy erős férfinak és egy erős nőnek - nagy eséllyel - erős utódja lesz, aki képes túlélni a vadonban - az életben.

Azt hiszem, nőként mindannyian arra vágyunk, hogy egy olyan férfi legyen mellettünk, akire ha kell, rábízhatjuk az életünket és a gyerekeink életét is. Titkon olyan férfit akarunk, aki habozás nélkül áll mellettünk és előttünk, hogy védelmet nyújtson...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.