házasság Szegő Lindi pénz feleség biztonság prosti számító
A régi világban a házasságok nagy része érdekből született. Ám manapság, amikor a boldogság kék madarával a fejünk felett megyünk férjhez, ez a nézőpont már nem releváns.

Átalakult a világunk, és ezáltal az lett a normális, hogy szerelemből házasodunk. Sok frigy tényleg így is köttetik, ám idővel tudomásul kell vennünk, hogy a szerelem mulandó, és a régi érzésekből nem marad más, mint - jó esetben - szeretet és tisztelet.

Ám mi van akkor, ha valaki azért marad együtt a párjával, mert az meglehetősen jó helyzetben van anyagilag? Mennyire tisztességes csak a pénzéért "szeretni" a másikat? Mennyi energiába és időbe kerülhet elhitetni a hamis érzelmeket csak azért, hogy meglegyen a mindennapok biztonsága - vagy épp ki legyenek elégítve a luxus mániák?

Nagyanyáink annak idején a tálaló szekrényben - azaz a kredencben - tartották a család pénzét. Ezért akár kredenckurvának is titulálhatóak azok a nők, akik csupán a saját jólétüket tartják szem előtt a házasságban, és nem átallják a közös gyereket is felhasználni ehhez. A gyerek egy védőbástya, egy kifogás - maguk előtt tolva hivatkozhatnak a jogaikra és a másik kötelességeire.

Persze, szeretetre és szerelemre az ilyen nőnek is szüksége van. Ezért szeretőt tart, aki fülig szerelmes belé - vagy esetleg pusztán megvásárolható, azon a pénzen, amit a férj megkeresett... Utóbbi esetben méginkább boldogtalan, hiszen egy cseppnyi lelkiismeret még maradt benne, ezért olykor fullba nyomja a kretént: iszik, esetleg zokog a folyóparton. Majd mind a két férfit megpróbálja manipulálni, elesettséget színlelve.

Forrás: Shutterstock

A kredenckurva okosnak gondolja magát. Abban a korban van, amikor a bájaival még képes hatást gyakorolni a szerencsétlenre, aki eltartja. Aki annyira vak, hogy a nyilvánvalót sem látja meg - vagy inkább nem akarja... Ám kihasználója sem elég okos, mert nem képes látni a jövőt. Nem képes látni azt, hogy az idő felette is elmegy. A gyerek felnő, már nem tolhatja maga előtt kifogásként. A bőre megnyúlik, a kilók felszaladnak rá, és már nem lesz olyan kívánatos, hogy képes legyen áldozatát az ujjai köré csavarni.

Az ilyen nő becsukja a szemét, ha a férj testi örömök után vágyik. Szétdobott combjai fölött a szeretője arcát látja, és számolja a perceket, mikor mehet el végre zuhanyozni. Míg egy átlagos prosti azt mondhatja, "a héten nem dolgozom", a kredenckurva ezt nem teheti. Legfeljebb kiprovokál némi vitát, hogy aznap ne kelljen (ál)kedvesnek lennie a férjével.

Védi és óvja a státuszát, a külvilágnak azt mutatja: tökéletes kapcsolat, plafonig érő szerelem az övék. Mindaddig, amíg pénz van a férj zsebében... Indulatai levezetésére másokat használ, elsősorban a szeretőjét, aztán a közeli ismerőseit, barátait, kollégáit, akik kénytelenek elviselni számító természetéből fakadó hektikus viselkedését.

Aztán, ha netán a családi vállalkozás csődbe megy, és már csak a szeretet kellene összetartsa a férjével, lelép. Ismét egy pénzeszsák karjaiban köt ki, hiszen olyan, mint a skorpió, aki miután átvitte a teknős a folyón, hálából megmarja. Nem tehet róla... ilyen a természete.

Hogy miért írtam le mindezt? Okulásul azon férfiak számára, akik a nap huszonnégy óráját végigdolgozzák, csak hogy boldoggá tegyék a családot és a szeretett nőt. Azt ajánlom, vizsgálják meg: vajon igaz szerelemmel viseltetik irántuk az, akivel élnek, vagy egy kredenckurvával kötöttek házasságot?

Azt hiszem, ha minden férfi tisztán látna, méginkább megszaporodna a válások száma...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.