házasság megcsalás szingli aggódás egyedülálló B. Barbi
- Azért álljunk meg egy szóra, még mielőtt kikiáltasz vétkesnek! - csattan fel Dia a tőle megszokott vehemenciával.

- Én nem kértem, hogy együtt járjunk edzésre, csupán elfogadtam a felajánlást. Zsolt ajánlotta fel, hogy edzés előtt értem jön és a végén pedig elvisz dolgozni. Egy utcányira lakunk, és a munkahelyünk is mindössze három percre van egymástól. Nem kitérő, és cserébe egyikünk sem unatkozik útközben, plusz kisebb eséllyel mondjuk le reggeli edzéseket.

- De a felesége tudja? - ad hangot a hetek óta magába fojtott kérdésének Niki.

- Fogalmam sincs, hogy tudja-e. Nem kérdeztem, de nem is az én dolgom. Vagy tévedek? Egyedülállóként hadd ne én aggódjak mások házassága - vagy éppen kapcsolata - miatt! Mindenkinek magának kell tudnia, mi fér bele a párkapcsolatába, hol vannak azok a bizonyos határok - folytatja Dia kicsit nyugodtabban.

Ne nézz így rám, kérlek, nem történt semmi! Én nem kezdtem ki vele, és ő sem velem, eszünkbe sem jutott - ad egyértelmű válaszokat Dia Niki vádló tekintetére. Ugyan a feleségéről csak ritkán mesél, ha viszont szóba kerül, nagyon szépen beszél róla. Tudod, én baromira fogok örülni, ha egyszer majd így mesél rólam az a bizonyos férfi.

- Akkor is. Én azért eléggé kiakadnék, ha megtudnám, hogy a férjem 2 hónapja heti háromszor visz egy tök jó csajt edzeni, majd dolgozni.

- És ha elvisz valakit? Ezek szerint ugyanazzal a kolléganőjével már rendszeresen ebédelnie sem lehet a párodnak a tudtod nélkül? Ugye nem leszel ilyen sárkány?

- Miért, te nem lennél féltékeny? Te nem féltenéd a férjed?

- Biztosan félteném, de nem kérnék perc alapú jelentést a mindennapjairól.

Forrás: Shutterstock

- Nekem elég az óránkénti is - oldja a beszélgetést Niki némi humorral, de Diát nem tudja kizökkenteni.

- Az instant, kirakat kapcsolatoktól most tekintsünk el, és tételezzünk fel egy jól működő, kölcsönösségen alapuló kapcsolatot! Én úgy hallottam, ezekben a kapcsolatokban a párok beszélgetnek egymással. Tehát jelen példánál maradva elég valószínű, tudni fogom, hogy a férjem kivel ebédel, vagy éppen edz. És a sokak számára idegen szóról, a bizalomról se feledkezzünk meg!

- Jó, de sokszor nem csak a férfin múlik.

- Ahogy nem is mindig az adott hölgyön múlik. De az előbbi kapcsolatnál maradva, ha az alapok rendben vannak, akkor bármelyik lány szétteheti a lábát, a férfi, a férj nem fog félremenni. Ha pediglen ez mégis megtörténik, akkor ez azt jelenti, hogy valami elromlott, vagy lehet, soha nem is volt meg abban a kapcsolatban. És még mielőtt a régi témára térünk vissza, ezzel nem azt akarom mondani, hogy helyes dolog a megcsalás, mert nem. Csak elég gyakran nyomós oka van, amiről nem akarunk tudomást venni, mint ahogy arról sem, hogy ilyen esetekben általában kettőn áll a vásár, sosem egy tehet mindenről.

Amint Dia befejezte a mondandóját, rögtön tudta, hogy nem kellett volna megszólalnia. Hagynia kellett volna a témát, de már késő volt.

Könnyes szeme árulkodott róla, hogy Niki elmerült a gondolataiban. A gyógyultnak hitt sebei újra felszakadtak. Eszébe jutottak az Andrással töltött boldog pillanatok, majd a nap, mikor a fiú elköltözött... mert megcsalta egy másik nővel.

B. Barbi novellája


Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.