szerelem valóság párkapcsolat párkeresés Dely Diana illúzió boldogság
Fáradt vagyok. Ahogy két szemhéjam összeér, agyamat robbanásszerű recsegés borítja el. Tompa nyomást érzek a homlokomnál, mintha egy képzeletbeli kéz erővel tolná a párnámra fejemet.

Próbálok ébren maradni és farkasszemet nézni a valódi fájdalmammal, de csábít a nyugalmas álom, ahol végre megfeledkezhetek arról, ami most nem hagy nyugodni. Szinte beleszédülök ebbe az érzésbe. Próbálom elterelni a gondolataimat és megóvni az agyam a sokkszerű felismeréstől, hogy valami már megint hasogatja a lelkem. Valami, amin nem tudom könnyedén túltenni magam. Pedig valójában csak saját magammal állok harcban, önmagam bántom azáltal, hogy képtelen vagyok nem vér komolyan venni mindent.

Érzem, ahogy a lánctalpak végiggördülnek a szívemen, de már túl gyenge vagyok, és nem bánom. Hagyom, hogy csontig átjárjon ez a keserédes felismerés. Nem vagyok mazochista, de valahol élvezem ezt a fájdalmat, mert ebből pontosan érzem, hogy tudok még szeretni - és ez mérhetetlen hálával tölt el. Átadom magam.

Mintha az ágyamban lapuló fájdalom két karja szorítana magához: szinte érzem a tokromon a kezét, ami a fullasztó, sötét álomba akar rántani. Most már erővel próbálok ébren maradni, ha már a pihenésem sem lehet nyugodt. Kár lenne tagadni, megrémít ez az álom és ébrenlét közötti, túl valódinak tűnő illúzió.

Nyitott szemmel, tudatosan nyílik a szám, előbb kapkodom a levegőt, aztán igyekszem teleszívni a tüdőm, hogy tisztuljon az agyam és ne bénítson meg teljesen ez az érzés. Kitámolygok az erkélyre, szinte vonszolom magam a lelkem mázsás súlya alatt. Végre sikerül elmenekülnöm a rám szakadó terhek elől. Csak nézem a csillagokat, és tűnődöm: miért várjuk ki mindig azt a végső pontot, amikor minden összejön? Miért hagyjuk a bajokat egyszerre ránk zúdulni ahelyett, hogy minden negatív élményt megpróbálnánk azonnal feldolgozni?

Forrás: Shutterstock

Szélcsend van, a bennem lévő vihar pedig végre könnyeket csal a szemembe, és én minden egyes könnycseppel megkönnyebbülök. Tíz ujjal kapaszkodom a rácsba, és nem szégyellem, hogy zokogok, mint egy gyerek. Éjszaka van, koromsötét, a város alszik, én pedig egy szál köntösben, mezítláb ácsorogva sírok a hűvös sötétben.

Siratom, hogy nem vagyok képes időben kezelni a problémákat, siratom, hogy a gyarlóságom most is gyávasággal párosul, mint ezelőtt oly sokszor. Mégis mindig képes vagyok meglepődni, ha folyton-folyvást ugyanoda jutok - és képtelen vagyok ezen változtatni. Miért is gondolkodom ilyesmin? Hasztalan az egész, ha nem hoz majd magával változást.

Kétségbeejtő, hogy nem beszélünk, és ha mégis, akkor sem értjük egymást, mintha külön nyelven szólnánk, mintha idegen lenne előttünk mindaz, amiről a másik beszél. Ami nekem fáj, neked természetes, és ami neked normális, számomra érthetetlen. Közös utakat akarunk, de mindig eltévelyedünk, és megbénít a másik elvesztésétől való félelem. Így inkább nem szólunk, csak belesüppedünk a szerelembe, és próbáljuk elhitetni magunkkal, hogy minden rendben lesz, nem érhet semmi baj.

De a dolgok nem oldódnak meg maguktól. A kimondatlan szavakat nem mondja ki más helyettünk. Remélem, lesz még időnk eléggé meg- és kiismerni egymást ahhoz, hogy ne kelljen többé rettegni a meg nem értéstől, ne kelljen többé számolnunk azzal a lehetőséggel, hogy külön utakon folytatjuk tovább.

Ne kelljen megijeszteni egymást, és főképp: soha többé ne kelljen átélni, milyen is újra egyedül. Nem a magánytól való félelem íratja velem ezeket a sorokat, hanem egy olyan jövőnek a képe, amiben te nem vagy. Tudom, hogy nem könnyű velem, és tudom, hogy manapság előbb futnak el az emberek a gondok elől, minthogy megoldják azokat. Én mégis őszintén hiszem, hogy a kettőnk közös illúziójában megbújó megpróbáltatások ellenére vár ránk egy boldog valóság.

Dely Diana

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.