A világ legjobb pasija az enyém - mégis egy másik férfira vágyom.

szerelem vágy megcsalás párkapcsolat bűntudat gondolatok Varga Lea
Tegye fel a kezét az, aki ismer a környezetében egynél több működőképes, "még mindig szerelmesek vagyunk egymásba" párkapcsolatot! Senki? Hát, jó...

Azért be kell vallanom, ez baromi ijesztő - gondolom számodra is. És persze néha előjön a barátnőkkel ez a téma - amit aztán gyorsan közös erővel a szőnyeg alá söpörtök. Mert rohadt kellemetlen ezzel szembenézni.

Ha most végiggondolom, hány olyan kapcsolatot ismerek, ahol még évek után is bimbódzik a szerelem... hát, talán kettőt. Aztán a franc tudja, egyikőjükkel sem találkoztam évek óta. Olvasva a "minden második házasság válással végződik" típusú statisztikákat, inkább csak a kardomba dőlnék, mert ezen kívül még a franc tudja, hányan maradnak együtt kényszerből vagy félelemből. A félrelépésekről már nem is beszélve.

Ez persze jelentheti azt is, hogy a monogámia a mai, 21. századi individualista énképünkhöz egyszerűen nem passzol. Ettől függetlenül a nyitott kapcsolatot sem tartom jó ötletnek. Mert valljuk be, senki sem szeretné a párját más szájában látni. Túlságosan fájdalmas lenne, és egyébként is: anno az oltárnál nem erről volt szó.

Valamelyik nap egy barátnőm kétségbeesetten hívott fel. Új felettese lett, egy szemtelenül jóképű, harmincas, egyedülálló pasas. Se kutyája, se macskája. Mármint a főnökének. Őt viszont éppenséggel otthon várja a szerető, mindig mellette álló párja. Napokig csak azt hallgattam a telefonban: Gábor így, Gábor úgy, miközben lelkiismeret-furdalása volt, hiszen a világ legrendesebb férfiját tudhatja maga mellett. És bár semmi sem történt közte és újdonsült felettese közt, marja a bűntudat, hiszen egész nap egy másik férfira gondol.

Forrás: Shutterstock

Én meg csak hallgattam őt türelmesen. Elmesélte, hogy valószínűleg az érzés kölcsönös, mert amikor a főnöke megtudta, hogy barátja van, nem volt épp őszinte a mosolya. Sokszor rajtakapta már a pasit, hogy őt bámulja, mikor azt hiszi, hogy a barátnőm nem látja.

Nem igazán tudtam mit reagálni, valahogy tényleg olyan szomorú ez az egész. Ismerem a párját, tényleg a világ legrendesebb fickója, egy igazi lovag, mégsem az a papucs fajta. A barátnőm elhatározta, hogy nem fog kikezdeni a főnökével, de a fantáziájával egyszerűen nem bír, a képzelődésnek nem tud megálljt parancsolni.

A láng azóta alábbhagyott, még mindig sokat beszél a főnökéről, de már jóval kevesebbszer forognak körülötte a gondolatai. Úgy néz ki, megúszta a kapcsolatuk. Engem azonban elgondolkoztatott. Törvényszerű, hogy olykor-olykor két ember közt szikrázik a levegő, miközben legalább az egyik párkapcsolatban él? Miért nem tarthat a szerelem egy életen át? Sok mindent megkönnyítene. Legalábbis nem törne össze ennyi szív, nem kellene titkolózni, bűntudatot érezni, hisz nem lenne miért.

Még rémisztőbb abba belegondolni, hogy egyszer a párod is beleszerethet másba. Esetleg ha nem is szerelemről beszélünk, bőven megeshet, hogy pár hétig túl sokszor kattint egy bizonyos nő Facebook-profiljára. Haragudhatsz rá, de az ilyesmit senki sem akarja, ez egyszerűen csak megtörténik, és kész.

Ezek után fogalmam sincs, létezik-e szirupos-csöpögős happy end. Persze az is elképzelhető, hogy túlértékeljük a szerelmet. Hiszen negédes Disney-meséken nőttünk fel, de a filmet lezáró csók után már lepörög az utolsó képkocka is. Mi meg azt hisszük, ez egy örökké tartó állapot. És hiába jövünk rá az évek során, hogy nem az - attól még zsigeri szinten vágyunk rá.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.