közlekedés viselkedés tömegközlekedés idegesítő Lovay Fruzsi villamos busz
Belvárosi csajként gyakran pattanok fel egy buszra vagy villamosra, ahelyett, hogy órákat ülnék a dugóban - habzó szájjal anyázva, őszülve, piros lámpától piros lámpáig. Eleinte naivan azt gondoltam, hogy az idegeimre is jó hatással lesz, ha az autózást tömegközlekedésre cserélem...

Azzal viszont nem számoltam, hogy nemcsak a volán mögött vannak olyanok, akik valószínűleg egy hermetikusan zárt nejlonzacskóban cseperedtek volna fel, hanem a buszon, a villamoson és a metrón is találkozom velük...

A lófüttynek is van vége - meg a villamos férőhelyeinek is!

Vannak néhányan, akik képtelenek megérteni, hogy a fizika szabályai nemcsak a szabad ég alatt érvényesek, hanem a tömegközlekedési járműveken is: vagyis, ha valami tele van, akkor az TELE VAN. Őket ez egy cseppet sem érdekli, igyekszenek akkor is felfurakodni, ha tisztán látszik, hogy nem fognak már felférni.

Először az egyik lábukat teszik fel, majd óvatos, toló mozdulattal elkezdik passzírozni a tömeget - mit sem törődve azzal, hogy a jármű túloldalán lévő embernek már rálapították a tüdejét az ajtó belsejére. Ha pedig szóvá teszed, hogy 3 perc múlva jön a következő kombínó, akkor még ő van megsértődve. Hát könyörgöm, én kérek elnézést, hogy nem szélesebbek a villamosok még 30 centivel...

Aki az aurájának is csinál helyet!

Biztos vagyok benne, hogy egyeseknek sokkal karizmatikusabb, lehengerlőbb személyiségük van, mint nekem - és ezért úgy érzik, nekik legalább kétszer akkora helyre van szükségük, mint bárki másnak. De el kell keserítselek: neked is pont annyi hellyel kell beérned, mint a pórnép összes többi tagjának - és nyugodtan beljebb léphetsz még kettőt, ha más is fel szeretne szállni.

Sőt, a hátizsákodat is egész nyugodtan leveheted, mert egyáltalán nem jó érzés úgy mögötted állni, hogy a táskád zipzár mintázata nyomot hagy az arcomon. Persze, ha nekem is olyan vastag lenne a bőr a képemen, mint neked, akkor észre sem venném az ilyesmit - szóval, tulajdonképpen ez is az én hibám.

Akinek szelektív a látása!

Szívem szerint a hajánál fogva állítanám fel az olyanokat, akik úgy tesznek, mintha nem látnák a kismamát, a babakocsis nőt, az idős bácsit vagy a gipszelt lábú fiatalt. Az utazásaik során jellemzően egy szurikátához hasonlóan kémlelődnek a járművön, ám ha bárki olyan száll fel, akinek illene átadni a helyet, akkor lesütött tekintettel haladnak tovább a célállomásig.

Üzenem neked: egyszer te is leszel kismama vagy idős ember - és neked is jól fog esni, ha nem néznek levegőnek a többiek. Ami pedig szintén biztos: ha én leszek hamarabb terhes, és szembetalálkozom veled a buszon, akkor szó nélkül bele fogok ülni az öledbe. Csak azért, mert megérdemled. :D

Aki azt sem tudja, hova megy!

Szeretem az olyanokat, akik úgy utaznak, mintha céltalanul mennének ki a világból. Hiába látják, hogy őrült nagy a tömeg, csak akkor kezdenek el kikászálódni az ajtó felé, amikor már mindenki más leszállt, és megindult a felszálló utasok sora.

Ekkor teljes értetlenséggel, kölyök Szimbát lepipáló rémülettel az arcukon haladnak a csordával szemben, és persze mindig akad egy Mufasa, aki megmenti őket... Persze nem mondom, hogy velem még sosem fordult elő, hogy elbambultam leszállás előtt, de vannak, akik sportot űznek belőle, hogy az árral szemben ússzanak.

Akinek az egész életét megtudod 2 megálló között!

Kifejezetten idegesítő típussal állunk szemben: ő az, aki 3 millió decibellel ordítva telefonál egész úton. Ennek köszönhetően ha akarod, ha nem, te is értesülni fogsz a bevásárlási listájáról, a párkapcsolati problémájáról, az elfertőződött sebe állapotáról - vagy éppen a gyermeke legújabb szaros pelenkás sztorijáról. WOW! Légyszi, indíts egy YouTube csatornát, hogy amikor nem utazunk együtt, akkor is értesülhessek az életed alakulásáról!

Instant utazás etikett

Nyugi, nem fogok 3 órás előadást tartani az illemszabályokról, de azért szeretném, ha megfogadnál néhány tanácsot: ne ordíts, ne taposd össze a többieket, ne hagyd a buszon a szemeted! Más szóval, viselkedj úgy, mint egy egészségesen szocializálódott ember! Legalább addig, amíg hazaérsz...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.