toalett illemhely túlélési technikák akrobata női mosdó wc Törőcsik Edit
"Mi tart olyan sokáig?" - kérdezi a fiam, amikor nyilvános helyen elmegyek wc-re. "Mit csináltok, ti, nők, miért nem siettek?" Hát akkor tessék, itt a válasz!

Ha pisilni kell, az első gondolat, hogy keresni kell egy vécét. Azt ugye mondanom sem kell, hogy közterületen milyen nehéz találni. Be kell menni valahová: étterem, kávézó, mozi, hivatal, pláza. Bent aztán a női vécé felfedezése már egyszerű, a legtöbbször nagyon hosszú sor áll előtte... Ha sietni kell, az gáz, mert még soha nem találkoztam olyan nővel, akinek ne ugyanolyan nagyon kellett volna, és csak unalmában állt volna sorban.

Várakozás közben fel kell mérni a terepet. Van-e wc papír, szappan a kézmosáshoz és kézszárító. Ilyenkor az is kiderül, hogy a fülkék ajtaja zárható-e belülről vagy sem. Sajnos, az utóbbi a jellemzőbb. Ebben az esetben gondoskodni kell külső segítségről, valakiről, aki kívülről tartja az ajtót, ezért javasolt a sorbanállókkal a kedves csevegés. Az is vizsgálat tárgya, hogy van-e az ajtón fogas a kabátnak vagy táskának. Legtöbbször nincs. Ilyenkor szintén külső segítséget kell igénybe venni a sor(s)társaktól.

Ám mi van akkor, amikor sor sincs? Időt spórolsz ugyan, de egyedül maradsz az összes problémával.

Belépsz a fülkébe. Nincs papír, szóval, papírzsepit szedsz elő a táskádból. Az ajtó nem záródik, tartani kell, vagy bízni abban, hogy ha valaki netán be akar nyitni, előtte kopog, vagy lenéz, látja a lábad, és nem tépi fel az ajtót - mert a kezedre szükséged van. Ha négy lenne, az is jól jönne... Mert ugye az ajtón nincs akasztó, de nálad van egy kabát és egy táska. Nem tudod lerakni a földre, tehát a táskát magadra akasztod, a kabátot pedig átveted a válladon.

Forrás: Shutterstock

Ugye, a nyilvános vécékre senki nem ül rá, hanem fölé ereszkedik. Kiváló combizom erősítő gyakorlat. Ám aki a fülkét tervezi, az úgy számol, hogy ülsz rajta, tehát a felsőtested függőleges. Amikor nem ülsz rá, akkor úgy 45 fokos szöget zársz be - ne feledjük, rajtad egy táskával és kabáttal -, és tutira nem férsz el. Ezért a fejed pont az ajtóhoz ér, és - mivel belülről nem lehet bezárni - kilöki azt...

Az egyik kezed arra kell, hogy a ruhádtól megszabadulj, így a másikkal kellene fogni az ajtót és megtörölni magad - egyszerre. Ez pedig még az egyszerűbb verzió, mert előfordul, hogy más is kell abból a táskából, szóval, még azt is meg kellene keresni. Valamelyik kezeddel a négyből. Ja, bocs, csak kettő van...

Arra is figyelni kell, hogy milyen a ruha rajtad. Mert ki akarja még pluszban, hogy a vetkőzésből és a pozícióból adódóan a lehúzott nadrágja szára egy közvécé aljához érjen és belelógjon bármibe. Szoknyában sem könnyebb, mert akkor a táska rajtad, a kabátod a válladra vetve, szoknya felhajtva, harisnya lehúzva, közben kapaszkodni, ajtót tartani, törölni és a dolgodat is a megfelelő helyre elvégezni nem kis feladat. Hát persze, hogy sokáig tart!

Ugye, nem az az igazi megoldás, hogy a kísérőre hagyjuk a kabátot és a táskát, vagy tervet készítünk, hogy hol és hogyan pisilünk. Inkább az, hogy sokkal több női vécét tesznek ki mindenhová, hogy ne legyen sor - zárható ajtóval, akasztóval, papírral felszerelve... Ennyit megérdemlünk!

Akrobata mutatványok, amikre a női mosdóban kényszerülsz - De miért?!http://www.she.hu/nofilter/20190423-akrobata-mutatvanyok-amikre-a-noi-mosdoban-kenyszerulsz-nagy-x-viktoria.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.