párkeresés adatlap Tinder fotók selfie Császár Zsanett fotó ismerkedés
A virtuális társkeresők világában sok minden múlik a fotókon - első körben én is a külső alapján döntöm el, hogy valaki szimpatikus-e számomra vagy sem. Az utóbbi időben viszont egyre többször találkozom olyan profilokkal, amiktől kiakadok, és lendületből rányomok az "X"-re.

Nehéz volt kiválasztani a legirritálóbbakat és legröhelyesebbeket, de azért tettem egy próbát. Figyelem: erősen szubjektív lista következik!

Kinek van kedve találósdit játszani?

Számomra evidens, hogy olyan képeket töltök fel magamról, amiken egyértelműen felismerhető vagyok. De úgy érzem, a férfiak egy részének nem sikerül abszolválnia ezt a feladatot: vagy azért, mert leszarja az egészet, vagy azért, mert hiányoznak a vizuális esztétikai képességei. Hiába szeretném, nem tudok mit kezdeni az elmosódott vagy kilométeres távolságból lőtt szelfikkel, és a csoportképeket sem preferálom annyira. Tök jó, hogy emberünk imád koncertre meg focimeccsre járni, de hadd ne kelljen már találgatnom, vajon melyikük lehet Milán37!

Forrás: Shutterstock

A napszemüvegben, baseball sapkában pózolók motivációját sem értem teljesen. Ha nem látom rendesen a potenciális jelöltet, vagy azt feltételezem róla, hogy rejteget valamit, mi a francért lájkoljam?

Hány match-et ér egy ponty?

Na, itt vannak a másik nagy kedvenceim, a halasok. Gyerekkorom óta irtózom a nyálkás testű, dülledt szemű egyedektől, így rendszerint balra húzom az ilyen profilokat. A múltkor viszont egymás után dobta fel a rendszer a hallal fotózkodókat, végül nem bírtam tovább, rákérdeztem: mégis miért teszik fel ezeket a képeket? Az egyikük nagyon konkrét volt: "Ezen legalább kinézek valahogy." "Minden vasárnap megyek horgászni. Olyan barátnőt szeretnék, aki szívesen eljön velem" - magyarázta egy másik.

A legviccesebb az a fickó volt, aki azt írta: szerinte egy hatalmas harcsa kifogásánál nincs izgalmasabb dolog. (Szerintem meg van - de hát nem vagyunk egyformák.)

"Menő vagyok, bármit megtehetek, amit csak akarok!"

Nem tudom, ki hogy van vele, engem irritálnak a vitorlás hajón, golfszerkóban, kabrióban pózoló, nagyképű hólyagok. Pláne akkor, ha az adatlapjuk hemzseg a kliséktől és a helyesírási hibáktól, ami még rátesz az egészre egy lapáttal. Hangozzék ez akármilyen szentimentálisan is manapság, egy ember igazi értékét nem a pénz határozza meg, hanem az, hogy van-e benne szeretet.

Nem fogok rápörögni valakire pusztán azért, mert csillivilli verdája van - és ami még ennél is kínosabb, ha utólag kiderül, hogy csak úgy odaállt valakinek az autója vagy hajója mellé. Pár fotó erejéig.

Forrás: Shutterstock

Bébibumm a Tinderen

Utoljára hagytam a számomra legidegesítőbb kategóriát. Az a pasi, aki az unokahúgával/keresztlányával/szomszéd Emmácskával próbál csajozni, nemcsak etikátlan, de még ostoba is. Nyilván abban reménykedik, hogy meglátom benne a tökéletes férj alapanyagot, és egyből a karjaiba (aztán meg az ágyába) omlok, és neki ezért semmi különösebbet nem kell tennie.

Ugyanez a helyzet a gyerekkel pózoló apukákkal. Persze értem én, hogy kell az önpromó, azt is értem, hogy az illető így kívánja jelezni, hogy rendes, tisztességes ember, aki mindent megtesz a srácaiért. De ez egyáltalán nem nyerő nálam, olyannyira nem, hogy egyből balra húzom az ujjamat. Szerintem egy családi fotónak semmi keresnivalója Tinderen (nem beszélve a gyerekek személyiségi jogairól), ahogy az illető anyukájára, exére sem vagyok kíváncsi az ismerkedés eme fázisában.

És hogy milyen profilfotót kellene feltenniük a férfiaknak? Olyat, ami megmutatja őket a maguk valóságában. Egyszerűen, őszintén, sallangmentesen.

Utóirat: Azokról az idiótákról, akik kéretlen farokfotókkal bombázzák a nőket, most nem ejtenék szót, róluk majd egy külön cikkben fogok írni.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.