esküvő Molnár Csanád vőlegény terhes férj hűség gyermek fogadalom feleség menyasszony gyerekvárás
Annak idején, amikor udvaroltam a páromnak, már természetes volt, hogy a szerelmesek jóval a nászéjszaka előtt egymáséi lettek. Ritkaságszámba ment, hogy valaki szüzen menjen férjhez vagy nősüljön meg.

Így a kedvesemnek sem én voltam az első az ágyban, és nekem sem ő. Szerettük egymást, boldogok voltunk, és persze terveztük, hogy majd összeházasodunk - valamikor. Végül az esküvő időpontját az első gyermekünk érkezése hozta előbbre. Férfiként ugyanis úgy éreztem helyesnek, hogy azonnal megkérjem a kezét, amikor kiderült, hogy két hónapos terhes.

Hiszen szerettem, és úgy gondoltam, hogy attól a pillanattól kezdve nemcsak magunkért, hanem a gyerekünkért is felelősséget kell vállalnom - ezért házassági ajánlatot tettem, amire ő boldogan igent mondott.

Az anyósom - aki a válása után egyedül nevelte három gyerekét - viszont kiakadt rajtunk, és nem rejtette véka alá a felháborodását. Hogy lehet, hogy ennyi eszünk van - kérdezte -, hogy esküvő, lakásvásárlás, sőt, összeköltözés előtt összehoztunk egy kisbabát?! Ennek ellenére nem ellenezte, hogy a lánya terhesen menjen férjhez. Ám voltak olyan - szerintem maradi - rokonok, ismerősök, akik persze mindenkinél okosabbak akartak lenni és azt javasolták: vetessük el a babát, és majd pár év múlva próbálkozzunk újra a gyerekvállalással...

Köztük volt az apósom is, aki egyenesen hülyének és felelőtlennek tartott minket azért, mert nem "vigyáztunk". A véleményének azzal igyekezett még nagyobb hangsúlyt adni, hogy el sem jött a templomi esküvőre... Csak a polgárin volt ott, mert szentségtörésnek tartotta, hogy a lánya már az esküvő előtt egy kisbabát hord a szíve alatt. Az ő véleménye szerint a szexnek csak a nászéjszakán lett volna szabad megtörténnie...

Bennem azonban egy pillanatig sem merült fel kétség az iránt, hogy jól döntöttem: soha nem bántam meg a házasságunkat. Mire az esküvőre sor került, a párom szépen gömbölyödött, és öt hónapos pocakkal vezettem oltár elé. Ha akartuk volna, akkor sem lehetett volna titokban tartani, hogy gyermeket várunk, hiszen a csodaszép menyasszonyi ruha nem tudta elfedni a valóságot.

Forrás: Shutterstock

Ekkorra - az apósom kivételével - megbékéltek a rokonok is, elfogadták, és örültek az egész love story-nak. Már senki nem terhelt minket a negatív véleményével - ha volt is valakinek, akkor megtartotta magának. Még a pap sem akadékoskodott a templomi esküvőt illetően.

Tudom, hogy a szülői szentség csak a házasság után következik, de szerintem senkit nem szabad elítélni azért, mert nem ezt a sorrendet követi. Ha adott egy pár, akik szeretik egymást, és úgy hozza a sors, hogy már esküvő előtt megfogan a baba, akkor egyet tehetünk: együtt örülünk velük, és minden jót kívánunk nekik. Ha pedig egy arát pocakkal kísérnek oltár elé, annak is megvan a maga varázsa: hiszen akkor a vőlegény már "nemcsak" a párjának fogad örök hűséget, hanem annak a kisbabának is, aki ott hallgatózik az anyukája hasában.

Én is így tettem annak idején. Amikor ráhúztam az aranykarikát a feleségem vékonyka ujjára, akkor neki is és a kislányunknak is esküt tettem: minden erőmet arra fordítom, hogy mellettem, velem boldogok legyenek. Épp ezért külön örülök, hogy terhesen vezethettem oltár elé a világ legszebb menyasszonyát.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.