szerelem láng párkapcsolat Ferencz Gabriella szakítás parázs érzések érzelmek
Rohantam, ahogy azon a délutánon is, amikor sor került az első találkozásunkra - hiszen tudtam, hogy egy fantasztikus férfi vár rám. Bár csupán hivatalos megbeszélés volt, mi nemcsak pár mondatot váltottunk, hanem szenvedélyes pillantásokat is.

Olyanokat, melyekből mindkettőnk számára kiderült, hogy valami izgalmas dolog készülődik. Bizsergést éreztünk, vágyat a következő találkozásra. Mindent akartunk azonnal, így mohón vártuk a másnapot, hogy tovább élvezhessük azt, ami elkezdődött. Minél hamarabb oda akartam érni hozzád, de úgy éreztem, hogy a talpam alatt nem fogynak elég gyorsan a méterek.

Aztán beléptem az öreg mozi kopott ajtaján. Bent közel száz ember várakozott. Ők csak a filmre vártak, én viszont arra a férfira, akitől egész testem egy pillanat alatt szenvedélyre lobbant, és akitől alig jött álom a szememre. Körülnéztem, és bár nem láttalak meg rögtön a tömegben, éreztem, hogy a közelben lehetsz. A következő pillanatban kedvesen megkocogtattad a vállamat, én megfordultam, szó nélkül megcsókoltalak, te pedig viszonoztad. Nem tudom, hogy telt el közben tíz perc, csak azt, hogy a film elejét lekéstük.

Így kezdődött, és csodálatos négy év következett - majd valami megtört, de az is lehet, hogy megkopott. Elszoktunk az udvarlástól, megszoktuk a másikat, és már nem akartuk meglepni egymást, mert a varázs egyre fakóbb lett, végül pedig kihunyt. Elbúcsúztunk, és egymás nélkül éltünk tovább: csalódottan, be nem teljesült álmokkal.

Ma újra rohannom kellett, mert az idő vészesen fogyott, az út pedig túlságosan hosszúnak tűnt. Egy pillanatra megpihentem, de az is lehet, hogy feladtam a versenyt az órával. Felpillantottam, és megláttam a régi mozi feliratát. Még kopottabb volt, mint öt évvel ezelőtt, a lámpák nem világítottak, az utolsó műsor plakátját pedig rongyosra mosta az eső. Végleg bezárt, már nem szolgált helyszínéül vidám perceknek, sem randevúknak.

Forrás: Shutterstock

Dermedten álltam, tovább akartam menni, de nem tudtam. Féltem, hogy ha benézek az ablakon, egy csodás emlékem elevenedik fel, amelyre még egy évvel a szakításunk után sem vagyok felkészülve.

A szívem hangosan dobogott, a lábaim pedig maguktól elindultak, mert valahol legbelül újra át akartam élni azt a régi pillanatot, a vállamon érezni a kezedet. A kopott ablaküvegről régen törölhették le a port, az előtérben is rég járhattak emberek. Vajon ki volt az, aki utoljára nézett körül, mielőtt végleg lekapcsolta a villanyt? Milyen gondolat villanhatott át a fején? Biztosan nem egy olyan kedves, boldogsággal teli, mint amilyen most nekem.

Bár sötét volt benn, én mégis pontosan láttam azt a helyet, ahol vártam rád. Becsuktam a szemem, és újraéltem mindent. Láttalak magam előtt, éreztem a lüktetést az ereimben. Aztán legördült egy könnycsepp az arcomon, a torkomban pedig gombócot éreztem.

Hiába örültem annak, hogy felidéztem az emléket, sokkal fájóbb volt, mint gondoltam. A szívem azt súgta, hogy hiányzol, a lelkem pedig azt, hogy nem tudok élni nélküled... Elővettem a telefonomat, és hívni kezdtelek. Fogalmam sem volt, hogy itt élsz-e még a városban, vagy nem, egyedül vagy-e, vagy társra leltél...

- Itt állok a mozink előtt - mondtam, miután felvetted -, és nem ugyanaz nélküled!

- Tudom, nekem sem - válaszoltad.

Ez a pár szó elég volt ahhoz, hogy rájöjjek: igaz, hogy a láng már nem lobogott, amikor elváltunk, de a parázs még most is ott van és izzik. Nem hunyt ki, ahogyan a szívünkből sem tűntek el az érzések...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.