gyerek apa Baranyai Kata főnyeremény párkeresés egyedülálló ismerkedés
A társkeresés poklának egyik mély bugyra a gyerekes pasi. Legalábbis sok nő számára azonnal felvillan a képzeletbeli piros lámpa, ha kiderül, hogy a kiszemelt - amúgy teljesen rendben lévő - krapeknak utódja van.

Ha megkérdezed, hogy miért, akkor értelmes választ nem tudnak adni. Pedig őszintén érdekelne: mégis mi olyan egetverően nagy probléma abban, hogy egy harminc feletti férfinak van múltja - és netalán ebbe a múltba becsúszott egy gyerek? Vagy nem is csak becsúszott, hanem egyenesen tervezték - igen, lehet, hogy még felesége is volt -, de az élet úgy hozta, hogy zátonyra futott a kapcsolat.

Kicsit belehaltak ők is, és a gyerek is. Ám láss csodát, az élet megy tovább, ezért aztán a férfi párt keres. Pontosabban párt keres - gyerekkel. Tudom, ez egy másik kategória.

Nos, a legcifrább helyzet általában akkor adódik, ha a pasinak van, de neked nincs gyereked. Ezért aztán nulladik lépésként féltékeny leszel a csemetére. Szarvashiba, de mindenki, aki járt már ebben a cipőben, valamilyen szinten átesik ezen. Nem lehet megúszni, de az agyad józanabbik felének trenírozásával hamar túl lehet lenni rajta. Ha nem megy, akkor hagyd a francba a pasit, mert akkor ez tényleg nem a te műfajod! Hidd el, nincs cikibb, mint az a nő, aki nem képes feldolgozni, hogy a gyerek iránt érzett szeretet nem összehasonlítható azzal, amit a párja iránta érez. Egyszerűen két külön dimenzió.

Nagyjából a féltékenységi szindróma megjelenésekor az is felmerül benned, hogy miért nem mondta el rögtön, hogy GYEREKE van! Mert akkor egyből felhúzhattad volna a nyúlcipőt. Ez igaz. Viszont az is, hogy ez nem kifejezetten az a téma, amivel olyan rohadt egyszerű egy randin előhozakodni. Nyilván nem titkolni akarja, de azért valahogy akkor is nehéz ezzel kezdeni.

Forrás: Shutterstock

Főleg, ha valamiért nem merül fel benned, hogy akár apa is lehet a lehengerlő mosolyú (még félig) idegen. Nálam például pont így történt. Jó, a korából adódóan lehetett volna, de sem a stílusából, sem az életmódjából nem ezt feltételeztem. Viszont a kamasz lánya hamar megoldotta a kérdést egy nem várt látogatással és egy "Helló, apu!"-val. Kétségtelen, hogy leesett az állam a megdöbbenéstől, és nem is tudtam leplezni - kínunkban csak röhögtünk, de mégiscsak túl voltunk a lényegen.

Szóval, ha az első sokk megvan, akkor kezdetnek meg kell tenned magadért, hogy tisztázod: szerepel-e még a tervei között, hogy valaha újra apa legyen? Mondjuk, ha te nem akarsz anya lenni, akkor a probléma le is van tudva. Ám erre kicsi az esély, mert különben nem akadtál volna ki azon, hogy neki már van gyereke... Tehát fel kell tenned a kérdést a megfelelő pillanatban. Egyébként, ha értelmes egyént vadásztál le, akkor számára is a világ legtermészetesebb dolga lesz, hogy ezt megbeszélitek. Ha meg ettől az ártatlan kérdéstől berezel, akkor tényleg jobb, ha elválnak az útjaitok.

Ezt a kardinális dolgot azért fontos tisztázni, mert 25 évesen simán összejöhetsz olyan 35 körüli férfival, akinek már van gyereke, volt házassága, és köszöni, de többet ezekből nem kér. Fontos felkészülnöd egy esetlegesen számodra fájdalmas válaszra is. Ezért jobb az elején tisztázni, amikor még kevésbé visel meg.

Ha korrekten kimondja, hogy már többé nem akar gyereket vállalni, akkor ne kergess délibábokat! Persze tudom, hogy minden nő - én is - azt gondolja, hogy majd a kedvéért, majd azért, mert annyira szeretni fog... Nem fog! Ha azt mondja, hogy nem, akkor az nem.

Hasonló a helyzet az esküvővel. Hiába álmodoztál habos-babos menyasszonyi ruhás, hetedhét országra szóló lagziról - ha az a bizonyos kedves egyszer már jól megégette magát a házasság szent kötelékében, akkor a "nem" az itt is nem. Kivételek persze mindig vannak, de ne arra apellálj! Ugyanakkor, ha képes vagy éretten, megfelelő érzelmi intelligenciával kezelni a helyzetet, akkor egy gyerekes és elvált pasi is lehet főnyeremény! Többek között azért, mert ők már tudják, hogy melyek azok a hibák, amiket nem szabad egy együttélésben elkövetni.

Ezekre figyelj, ha a jövendőbeli apósoddal találkozol!http://www.she.hu/herself/20180926-nezd-meg-az-apjat-menj-hozza-a-fiahoz-greta-may.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.