Ne legyél egy férfi csicskája - még szerelmesen sem!

Van a férfiaknak egy csoportja, akik úgy harminc és hatvan év közé tehetők, és arról ismerszenek meg, hogy éppen kiléptek egy x éve tartó házasságból és élvezik a szabadságukat.

Persze, mindebben semmi extra nincs, számtalan ilyen pasi él a világon. Ám ezen egyedeknek is van egy csoportja, amelyik még nem tudott függetlenedni a volt feleségtől. Hogy mi ennek a legfőbb tünete?

Rettegnek a kötődéstől!

Bár rendkívüli módon és jó érzéssel lubickolnak a férfi szingli létben, és a csajozást is magas fokon művelik, egyik lábbal még itt (a szabadságban), a másikkal ott (a volt nejüknél) vannak. Ezért az ilyen férfi már az ismerkedés elején felállítja a fő szabályt: neki fontos a függetlenség, szóval, csak a jelenben gondolkodj vele kapcsolatban!

Az ő játékszabályai szerint játszotok, amelyekhez vagy alkalmazkodsz, vagy nem - utóbbi esetben ott az ajtó, el lehet sétálni... Persze, közben olyan mesterien az ujja köré csavar, hogy még véletlenül sem mész el. Hiszen fantasztikusnak tűnik a pasi - csak épp a kötöttséget nem bírja semmiféle formában.

Használati utasítás

Mivel esze ágában sincs komoly kapcsolatba kezdeni veled, bármit teszel, mindent provokációnak vesz. Támadásnak, az ő végre megszerzett szabadsága ellen... Persze, megeshet, hogy elgyengül, és érzelmileg is belekeveredik a veled való viszonyba egy időre, de hidd el, hamar rádöbben, hogy ez neki nem jó. Ezért azonnal elkezd kihátrálni a dologból.

Te persze kilószámra pakolod bele a kapcsolatba a lelked, kimutatod az érzéseidet, megértő vagy: "Szegény, most szabadult a rabigából!" Ami egy idő után neki már soknak tűnik. Ám mint tudjuk, a legtöbb ember - nemtől függetlenül - meglehetősen beszari, ezért nem szól időben. Nem mondja, hogy lassíts, nem játszik tisztességesen, hanem "lesz, ami lesz" alapon sodródik..

Mindeközben te meg vagy győződve arról, hogy jófelé haladtok, csak türelem kell az aranycsillaghoz, hiszen frissen szabadult. Tolod bele a százalékokat, és szépen átcsusszansz a százas körön. Itt követed el a legnagyobb hibát. Nem szabad ennyit beletenni!

Forrás: Shutterstock

A másik hiba, amit véthetsz magad ellen, ha beveszed a demó verziót. Szedd elő a matek tudásodat, és ossz! Ne szorozz, ne adj hozzá, inkább vonj ki abból, amiket mond és éreztet veled! Ha a kapcsolat elején figyelmen kívül hagyod a józan eszed figyelmeztetéseit, annak keserves vége lesz. Figyelj oda, még akkor is, ha profin tolja a bókokat!

Agyba-főbe dicsér, meggyőz arról, hogy te vagy a legfantasztikusabb, legszebb, legelragadóbb nő a világon, a szürke kavicsok között a fehér kő a patak vizében. Ó, hogyne... Talán igazat mond - talán csak arról van szó, hogy a vadászod csőre töltötte a puskáját, és a célkereszt ott van a szíveden!

Naná, hogy vannak kivételek!

Persze, nem minden "frissen szabadult" pasi ilyen. Létezik olyan is, aki tényleg beléd bolondul, mert hatással van rá a személyiséged és a kisugárzásod - de sajnos nála is befigyel annak lehetősége, hogy fél lábbal még a volt asszony szoknyájának szélét tapossa.

Szóval, inkább mindig járj egy lépéssel a pasi előtt, és ne söpörd a szőnyeg alá az első figyelmeztető jeleket! Akkor van baj, ha NEM AKAROD őket meglátni, mert a vattacukorfelhő beborítja az agyad, és a volt házasságtól ütött-kopott páncélú lovagodat olyan tulajdonságokkal ruházod fel, amelyeket te álmodsz bele, pedig hírből sem ismeri őket.

Tudom. A remény ott toporog a sarkadban, hogy jöhet majd egy szintlépés, hiszen vagy te olyan jó, hogy ezt észreveszi majd, és hajlandóságot mutat arra, hogy érzelmileg is közelebb engedjen. Előbb-utóbb csak elmaszatolja azt a kört, amit maga köré rajzolt! Aláírom, isteni dolog szerelmesnek lenni. Ám légy magadnak annyira fontos, hogy nyitva tartod a szemed, és ha nem történik szintlépés, nem keveredsz bele még jobban egy ilyen kapcsolatba!

Mert még mindig jobb egyedül lenni, mint a becsicskult, szobanövényként fotoszintetizáló, agymosó szerelemben lubickoló, kihasznált nő szerepében élni. Hidd el, jön majd egy olyan (akár frissen szabadult) férfi, aki korlátok nélkül képes szeretni és vállalni téged! Akinek egészséges a lelke, és nem húzza vissza a maga mögött hagyott házasság vagy kapcsolat. Aki bátor, és nem fél újra használni a szívét.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?