szerelem Molnár Csanád igazi kapcsolat kényszer
A legtöbb egyedülálló ember, legyen nő vagy férfi, titkon reméli, hogy megtalálja a párját. Még akkor is, ha ezt saját magának sem vallja be, vagy nem tesz látványos lépéseket az ügy érdekében.

Mert hiába élnek egyedül is teljes értékű életet, szeretnének maguk mellé valakit, aki biztos támpont, akire számíthatnak. Akivel megélhetik a boldogságnak egy olyan állapotát, amit csak egy társsal tapasztalhatunk meg.

Mégis, mielőtt bárki arra adná a fejét, hogy regisztrál valamelyik divatos társkereső oldalra vagy elkezd ismerkedni, fontos, hogy tisztában legyen azzal, milyen kapcsolatformában érezné jól magát. Azt sem árt tudni, mit szeretnél, milyen jellemvonásokkal rendelkezzen az az ember, akit keresel.

Ehhez mély önismeret szükséges. Ha nem érzed egyedül is egésznek magad, akkor csak egy támaszra vágysz. Csak egy olyan embert akarsz, aki felemel, a tenyerén hordoz, és rendelkezik annyi erővel, hogy a hiányosságaidat pótolja. Ez így szép és jó, de ha az a szerencsétlen csak azért kell, hogy a problémáidat cipelje, akkor előbb vagy utóbb biztosan belefárad a kapcsolatba, hiszen elveszed, elhasználod az energiáit.

Ennek pedig az lesz a vége, hogy szakít, mert nem bírja a rá akasztott terhet. Esetleg te lépsz tovább, mert már nem képes megadni azt a pluszt, ami a kapcsolat elején még telt tőle. Bárhogy is lesz vége, ilyenkor két agyonfáradt, agyonfásult ember marad egyedül.

Forrás: Shutterstock

Azzal is tisztában kell lenned, mennyire fér bele az életedbe egy plusz fő, és mennyi időt, energiát tudsz rá fordítani. Ha nem egyedül érkezel egy kapcsolatba, akkor nemcsak rólad van szó, hanem a veled élő gyermekeidről is, akik semmilyen hátrányt, hiányt nem szenvedhetnek csak azért, mert anyuka vagy apuka ismerkedik! Ezért már az elején rögzítened kell a játékszabályokat, amit szigorúan be kell tartani és tartatni!

Ha sokat dolgozol, vagy más miatt kevés a szabadidőd, akkor ne is álmodozz például olyasvalakiről, aki folyton ráér, és sokat szeretne veled lenni! Hiszen úgyis keveselni fogja az együtt töltött órákat, te pedig frusztrált leszel, amiért nem tudsz vele lenni.

Ha megértetted, és tisztában vagy azzal, hogy milyen szintű kapcsolatra vágysz - és milyet engedhetsz meg magadnak -, akkor, és csakis akkor kezdhetsz el bárkivel is ismerkedni. Addig csak a zavarosban halászol, és megnehezíted a hozzád közeledő emberek dolgát.

Hidd el, ha szükségből vágsz bele egy párkapcsolatba, annak csak érzelmi kizsákmányolás, kiszipolyozás és fájdalmas szakítás lehet a vége! Ne mástól várd, hogy szeressen és dicsérjen! Tedd meg magad, és nem lesz szükséged senki könyöradományként adott szeretetére. Ha képes vagy egyedül boldog lenni, akkor van mit megosztanod másokkal is - és ez az egyik alapja a harmonikus kapcsolatnak.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.