emlékezés család Laczó Adrienn szeretet esküvő nagymama nagyi unoka hiány
Menyasszony lettem, mama! Bárcsak előbb jött volna el ez a szelíd, sokat ígérő és nem csak ígérgető szerelem - akkor, amikor még itt vagytok, testben és lélekben is.

Abba belepusztultam volna, ha akkor érkezik, amikor már messze jártok, de beleragadva ebbe a földi világba... Úgyhogy talán jobb így. Ezek a szerelmek úgyis már csak ilyenek: akkor történnek meg, amikor kell nekik, nem pedig kívánságra. Ennek ellenére az esküvőmön ott lesz egy-egy szék nektek fenntartva, mert olyan nincs, hogy ne.

Jó kezekben leszek, úgy hiszem - szerintem csípnétek a pasit. Anyával mondjuk, túlzottan is cinkostársak, amit néha nehezen viselek (ha itt lennél, megvédenél?), de annyi baj legyen - majd szétültetem őket. De nemcsak az ilyen mérföldköveknél juttok ám eszembe, hanem lépten-nyomon, amikor csak úgy történik, zajlik az élet.

Hűtőtáska jégakkuval

A minap szereztük be két méretben is, hogy ne kelljen mindig hűtött PET-palackos üccsit vennünk, amikor csak úgy tartja úri kedvünk - márpedig nekem gyakran úgy tartotta. Annyi a különbség, hogy mi már nem sima, hanem teljes kiőrlésű nokedlit pakolunk bele. Pedig jobb volt az úgy: fehér liszttel, fehér abroszon, makulátlan lelkiismerettel.

Az isteni barack: csorog, ragad, dehát ez a dolga. Párja az édes-mámoros dinnyetivornya. Meggyőződésed volt, hogy én vagyok az egyetlen teremtmény a Tejútrendszerben, aki ki nem állhatja a görögdinnyét. A mai napig nem tudom értelmezni az állagát, de a vőlegényem olyannyira megveszik érte, hogy talán - talán - csak én kelhetek versenyre vele. És arról, ahogy majszolja, arról is ti juttok eszembe.

Meg a zsugázásról... Az a pakli magyar kártya. Rongyosra játszva - ami rést jelentett a pajzson, hisz pontosan tudtuk, hogy az a jobb felső sarkos maszat a zöld ászt takarja. Olyan elsöprő magabiztossággal játszottál, a papa meg olyan pimaszul csalt, hogy nem egyszer csaptam rá mérgemben a műanyag kerti asztalra. Te pedig csak nevettél, de olyan törvénytelenül, hogy nem tudtam rád haragudni.

Libatömés, nem EU-s!

Na, meg a derelye: szilva- és baracklekváros. Anyának azt hazudom, hogy megszólalásig ugyanolyat készít, mint te. Pedig... És akkor még a házi fagyiról nem is beszéltünk. Meg a fánkról - ami ha nem szalagos, akkor vége a világnak, legalábbis aznapra mindenképp.

Forrás: Shutterstock

Dolgok, amiket lehet, és dolgok, amiket nem!

Az okostévék előtti tékás idők, és a mi péntek esti filmezéseink. Saját készítésű pizzával (forradalmi újítás volt az a paprikás csirkéhez képest!) és egy-egy sandítva elolvasott női magazinos cikkel. A vattacukor, amit sosem ehettem, mert az csak egy színes, egészségtelen felhő - nem tudtalak meggyőzni, hogy hisz pont ez a lényege -, és a kolbász lilahagymával, amit bezzeg igen.

A nap legcsúcsabb csúcspontja, amikor a tyúkólban, aminek én voltam a felelőse, tojásokat találtam (a mai napig nem vagyok benne biztos, hogy nem csempészettek voltak), és a pergő lazúros hinta. Az elvitt engem bárhová.

Amikor utoljára találkoztunk - csak én veled, te már velem nem -, azt hazudtam neked, hogy nemsokára indulunk a Balatonra. Nem megyünk mi már többé sehová együtt, én ezt jól tudtam. De te... te talán azzal hunytad le a szemedet, melyben már jó ideje nem tűz lobogott, csak fátyol lebegett, hogy kezdheted zsúfolásig pakolni a hűtőtáskát. És én míg élek, hinni fogok a kegyes hazugságok léleksimogató erejében, és abban, hogy végeredményben ezen a Földön minden varázslat.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.