munkahely viselkedés beosztott Bacsinszki Petra főnök félelmetes vezető munka megfélemlítés
- Régóta vártál már erre a pillanatra és most elérkezett. Keménynek és határozottnak kell lenned, hogy tiszteljenek. Fontos, hogy érezzék: te vagy a főnök, ők pedig a beosztottjaid, és követniük kell az utasításaidat.

Ha félnek, és úgy érzik, függenek tőled, jobban tudod majd irányítani őket - mondta magában, miközben még egyszer belenézett a mosdó tükrébe, és megigazította a nyakkendőjét. Majd megállapította, hogy most már készen áll.

Kilépett a privát mosdójából, és a nagy irodába ment, ahol már várták őt az alkalmazottak.

- Üdvözlöm önöket! Mint tudják, mától engem neveztek ki a vállalat élére. Nem tudom, hogy milyen vezetőjük volt korábban, de nem is érdekel. A mai nappal új fejezetet nyitunk. Ez mindannyiunk érdeke, hisz ami a cégnek jó, az önöknek is jó. Vállalatunk eszméivel összhangban különösen fontos számomra a megbízható munkaerő, így tudniuk kell, hogy értékelem a túlórázásokat.

Remek lehetőség, hogy kifejezzék az irántunk, illetve az egymás iránti elköteleződésüket és lojalitásukat. Mindezt előléptetési lehetőséggel díjazom. ("Úgy, hogy kitalálok a jelenlegi pozíciójuknál egy magasabbnak tűnő, jól hangzó tisztet, ami igazából nem jár sem fizetésemeléssel, sem több juttatással vagy kedvezménnyel" - gondolta közben.)

- Öhm, elnézést! - próbált szólni az egyik titkára, de ő figyelmen kívül hagyta, és folytatta a monológját:

- Lehetőséget kínálok, hogy egy profi szakmai légkör vegye önöket körül. Minden egyéni ötletet értékelek, ami közelebb juttat minket a versenyképességhez. ("A jó ötlet pedig a vállalat tulajdonát képezi, akkor is, ha elutasítjuk, hiszen bármikor felhasználhatjuk majd a jövőben. Akkor is, ha az ötletgazda már nem az alkalmazottunk...", kommentálta újra magában a hangosan kimondott szavait.)

Forrás: Shutterstock

- Khm, főnök - köszörülte meg újra a torkát finoman a titkára, jelezve, hogy mondana valamit, de ismét ignorálta őt, és tovább mondta a beszédét:

- Képzéseket biztosítok, hogy mindig széleskörű szakértelemmel dolgozhassanak, és megőrizzük a cég kiváló hírnevét. ("Persze, a továbbképzési napokat levonom majd a szabadnapjaikból, és ha túl sokba kerül, akkor a fizetésükből is. A home office ellenőrzésére is ki kell találnom majd valamit... Ha pedig sokat elégedetlenkednek, akkor kirúgok párat, és a fizetésüket szétosztom egy-két jól csengő előléptetési pozíció fejében, ahol természetesen dupla annyi munka lesz - egészítette ki gondolatban a monológját.)

Hátul erősödött a morajlás, mintha nevetnének. Le is szögezte magában, hogy a kirúgásokkal fogja kezdeni. Ha jól csinálja, vállalat vezetőből akár társtulajdonossá is válhat... Lelki szemei előtt egy csodás jövőkép villant fel.

- Elnézést, de... - próbálkozott immár harmadjára a titkára.

- Tiszteljen meg azzal, hogy csendben megvárja, míg befejezem, amit mondani akarok! - fojtotta bele erélyesen a szót.

Ekkor azonban megszólalt egy hang, valahonnan hátulról:

- Maga meg tiszteljen már meg bennünket vezetőként azzal, hogy megtanulja felhúzni a sliccét! A végén még valaki felnyomja szexuális zaklatásért!

Ezt követően a teremben az őrjöngő röhögés vette át az uralmat...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.