tanács önbecsülés vonzalom Tóth Zsuzsa életvezetés vonzó
Sok embernek óriási szerencséje, hogy az internet határtalan teret biztosít az önkifejezésre. Máskülönben elég hülyén festenének a sarki közértben kiselőadás közben...

Pont ilyen mázlisták azok a "vonzerő szakértők", akik arra okítják a követőiket, hogyan legyenek mindig izgalmas, tip-top, vonzó nők. Járjuk körbe egy icurka-picurkát ezt a kérdéskört, mert számomra eléggé fura, hogy ilyen tanácsokat osztogat manapság már az expornóstól kezdve a megfoghatatlan szakmát űző coach-on át a teljesen hétköznapi nő is...

Én a magam részéről piszkosul morcos vagyok rájuk, mert pont úgy találták meg a piaci rést, mint akik a bizonytalan anyukák tömegéről nyúzzák a bőrt, no meg a pénzt.

A vonzerő számomra három dologból tevődik össze:

  • személyiség
  • külső megjelenés
  • kisugárzás

A személyiség

Mindenki születik valamilyen alap tulajdonságokkal. Ezeken persze lehet csiszolni, finomítani, lehet fejlődni, de van egy alapvető egyéniségünk, ami van, akinek tetszik, van, akinek nem. Teljesen senki nem tud kibújni a bőréből, és megváltozni sem a másik miatt. De én nem gondolom azt, hogy erre egyáltalán szükséges lenne, hiszen akkor elveszik az egyéni varázs.

A legokosabb, ha olyan emberekkel veszed körül magad a mindennapi életben - mind párkapcsolat, mind barátok terén -, akikkel passzol a személyiségetek, és el tudjátok fogadni egymást. Noha nem árt olykor önkritikát gyakorolni és változtatni azon, amin szerinted is szükséges, ám az élet egyáltalán nem arról szól, hogy mindenkinek meg kell felelni. Ez egyébként is teljességgel lehetetlen.

A külső megjelenés

Itt is alapvetően hozott anyagból dolgozunk. Testi adottságok terén van, aki elég jól el van eresztve pozitív külső jegyekkel, van, akivel pedig jobban kibabráltak a gének. Én például hiába virnyákolnék szép, nagy, formás mellekért, maximum akkor lesz, ha megszabdal egy plasztikai sebész. Ettől még van, ami tetszetős rajtam, és lehet tetszetősebb is, ha eljárok például edzeni. Ami nemcsak az egészségemre lesz jó hatással, de a testi formámra is.

De mi is a lényeg ebben? Hogy akárcsak a személyiség kérdésénél, itt is vannak például olyan férfiak, akiknek így, kis mellekkel soha nem leszek elég jó, és van, aki így is vonzónak talál. Fogadd el azt, hogy a külsőd van, akinek soha nem lesz elég, mert egész egyszerűen más típust kedvel! Használd az agyad, ami sokat fog segíteni az önbizalmadnak is! Ne akarj olyan embernek tetszeni, akinek tudod, hogy soványan, moletten, kis cicivel, nagy cicivel soha nem fogsz igazán kelleni!

Forrás: Shutterstock

Kisugárzás

A legjobban az tetszett nekem ebben az egész "légy vonzó nő" históriában, hogy a kisugárzásodon is változtathatsz. Persze, de nem kell több ezret költened erre, segítek én ingyen is. De nem verlek át, az év minden napján nem leszel mindig olyan hatással az emberekre, hogy mindenki a lábaid előtt heverjen.

Van, hogy te is jobban, vagy éppen rosszabbul érzed magad, vannak könnyebb és nehezebb napok, és bizony ezzel automatikusan változik az is, ahogy téged látnak. Ha pedig nagyon magad alatt vagy, ma már nem szégyen pszichológushoz menni, ha segítségre van szükséged, hogy harmonikusabban, kiegyensúlyozottabban érezd magad.

Nemrég megismertem egy férfit. Teljesen normális tagról beszélünk - már amennyit én látok belőle. A felesége pedig egy bomba csaj. De úgy tényleg. Gyerek után is bárki megfordul utána, férfi, nő egyaránt. Csodaszép, bájos, mégis rendkívül nőies, a kisugárzása pedig, mint egy atombombáé. És a férje mégis unja... más utakra menni, persze nem tartósan, csak kicsit kalandozni.

Tehát ha nincs kettőtök között az a szövetség, ami képes arra, hogy egyben tartson egy kapcsolatot, akkor megette a fene - hiába bármiféle vonzerő tanácsadó.

Pontosan tudja minden nő, hogy nem tud mindig izgalmas lenni a párja számára - de ez fordítva is igaz. Ahogy nem tudsz minden nap "jó" anya lenni, ahogy nem tudsz minden nap 100%-ot hozni melóban, úgy nem tudsz az év 365 napján tip-top, szexi, kiegyensúlyozott pár sem lenni. Ne tegyél ekkora terhet magadra, mert ez lehetetlen! A való élet ettől sokkal árnyaltabb, és ha te azt hiszed, hogy ezek a "szakértők" ezzel nincsenek tisztában, és az ő életük a színfalak mögött nem ugyanolyan "hétköznapi", mint a tiéd, akkor álomvilágban élsz...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.