szerelem apa párkapcsolat gyerek kompromisszum Szabó Dóra ismerkedés
A pultnál várja a kávéját. Magas, sportos. Van egy kis pocakja, de ez csak csábítóbbá teszi. Csibész mosolya alól kivillannak hófehér fogai. Száját körülveszi szürkülő borostája. Ettől a perctől tudom, hogy miért vártam annyit egy férfira: mert én csak őrá vártam.

Az ismerkedés során a legfontosabb gesztus az őszinteség, mert ez az egyik kulcsa a tartós kapcsolatnak. Mégis sokan szeretnek megfeledkezni a gyermekükről, miután belefutottak a várva várt szerelemfelhőbe. Jelen helyzetben a jómódú, negyvenes férfinak van egy kisfia, aki az iskolába készül. A férfi barátnője tíz évvel fiatalabb, de már erősen ketyeg a biológiai órája.

Milyen érzés lehetett, amikor megtudta, hogy nem ő lesz az a nő, aki az első gyereket szüli neki? Kialakulhat-e egy pár tagjai között elválaszthatatlan kötelék, ha közéjük ékelődik egy - az egyik fél számára idegen - ember?

Amikor egy harminc év fölötti nő párt keres, már nem feltétlenül talál a saját korosztályában. A férfiak 30, de inkább 40 év fölött válnak igazán férfivá. A nőket mindig is megbolondította az őszülő haj és a vele járó kisebb ráncok. Viszont minél idősebb a férfi, annál nagyobb az esélye, hogy már túl van egy váláson, és van már gyereke.

A lányokban állítólag már kiskoruk óta megtalálható az a bizonyos anyai ösztön. Azt hihetné az ember, hogy ebben a helyzetben teljes mértékben elfogadja a párja gyerekét, sőt, még örül is, hiszen ő már tapasztalt a gyereknevelésben. Így ha majd a közös gyermeküket várják, sokat tud segíteni a felmerülő kérdésekben. Ami valóban igaz is lehet bizonyos esetekben.

Forrás: Shutterstock

De előfordulhat, hogy a nő féltékeny lesz az előző feleségre, arra, hogy vele olyan komoly szándékai voltak a párjának, hogy közös gyereket vállaltak. Nemcsak egy házat vagy a házasságot, hanem gyereket, ami örök kötelék. Nem lehet eladni, lepasszolni.

Tehát még két elvált ember között is marad egy pont, ami életben tartja a kapcsolatukat. Ebbe sétál bele egy harmadik, ártatlan, szerelmes személy, akinek mindezt el kell fogadnia. Jelen esetben nemcsak azt, hogy a szeretett férfi a volt feleségével beszélget, hanem azt is, hogy a kisgyerek, aki még nem tudja, mi zajlik körülötte, boldogan mesél az anyukájáról. Míg ez a szerencsétlen nő ott ül az asztalnál, és végighallgatja a nyaraláson történteket és a többi élményt, amit közösen, hárman éltek át.

Féltékeny lehet a gyerekre, aki nem tehet semmiről. Csak éppen arról, hogy nem az övé és az imádott szerelméé. Fel kell dolgoznia azt, hogy bármennyire is szereti a gyerekeket, nem csókolhatja meg előtte a párját, mert ő ellenzi ezt. Nem tölthet vele kettesben egy hétvégét, hiszen a kisfiúra nem vigyázhat más. Akkor mégis mi ez, egy tiltott szerelem? Se veled, se nélküled játék?

Persze semmi sem lehetetlen. Rengeteg olyan nő és férfi van, aki egy hosszú fejezet után lép be a másik életébe. Ha valaki igazán, teljes szívből szereti a párját, akkor együtt minden nehézségen felül tudnak kerekedni. Ha kezdetben lefektetjük a szabályainkat, és ehhez tartjuk is magunkat, semmilyen meglepetés nem érhet bennünket.

Szabó Dóra

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.