munkahely viselkedés beosztott főnök Ferencz Gabriella káromkodás
"Mi a f*szt gondolsz? Nem érdekel, mit akarsz csinálni, most nem érek rá! Majd valamikor délután! Három napja alig aludtam, azt hiszed, a te dolgod érdekel engem a legjobban? Hát a nagy lóf*szt!"

Az ocsmány káromkodásözön után Róbert kinyomta a mobilt. A nő döbbenten állt, maga elé meredt, és nem értette, mi történik pontosan. Csak azt érzékelte, hogy az a férfi, akivel napi szinten együtt dolgozott, akivel úgy tűnt, jól megértik egymást, és kölcsönösen értékelik egymás munkáját, most utolsó rongyként kezelte. Ezt nem lehet sem a fáradtságra fogni, sem a stresszre.

Így nem lehet egy másik emberrel beszélni - és nem csak azért, mert nem a haverja vagy a felesége, ugyanis velük sem lenne szabad. Ilyen hangnemben, stílusban, ezeket a szavakat használva a másikat emberi méltóságában megsérteni - ez a legalja. Ő mégis megtette. És érzékelhetően nem gondolta végig, hogy miért viselkedett így valakivel, aki semmiről sem tehetett.

Pedig a nőnek sem volt könnyű az élete: épp egy ronda válás közepén volt, és állandóan attól rettegett, vajon mit talál ki a volt férje, amivel bánthatja. Mégsem beszélt úgy, mint egy kocsis, nem hordta le a kollégáit a sárga földig, mert pontosan tudta, hogy ez semmire sem megoldás.

Döbbenetéből a földre hullott mobiltelefonja koppanása szakította ki. Ezer érzés kavargott benne: szomorúság, düh, felháborodás, megbántottság. Úgy érezte, felfordul a gyomra. Ki kellett mennie az irodájából egy kis friss levegőt szívni. Nem lett sokkal jobban. Még mindig azok az ocsmány szavak forogtak a fejében, és a kérdés: Róbert hogy gondolhatta, hogy ezt megengedheti magának? Szerinte a fizetésükért a kollégáinak azt is el kell viselniük, hogy ha rossz a hangulata, lábtörlőként kezeli őket? És mi lesz ezután?

Ha nem teszi szóvá, Róbert azt fogja hinni, hogy ez így rendben van, és bármikor rázúdít egy újabb adagot. Ha viszont kikéri magának, minden bizonnyal rákapcsol, és igazi szemétláda lesz. A nő mindössze egy percig mérlegelt, nem tovább: a pénz egy dolog, a lelke és az egészsége pedig egy másik.

Forrás: Shutterstock

Olyan hatalmas léptekkel, ahogyan az előbb az irodájából menekült, most Róbert főnökéhez indult - abban a tudatban, hogy a főnök valószínűleg nem fog igazat adni neki. Maximum majd elnézést kér Róbert nevében, és azt javasolja: ne törődjön vele, lépjen túl a dolgon! Ő azonban nem tudott, és nem is akart hallgatni.

Fél óra múlva úgy állt fel a székből, hogy a vezető igazat adott neki. Elmondta, tisztában van azzal, hogy a férfival mostanában "gondok vannak". Megígérte, hogy beszél vele, de addig is azt kérte a nőtől, adjon neki még egy esélyt. A nő megköszönte, hogy időt szakított rá, majd közölte, hogy a jövőben nem kíván itt dolgozni. Felállt, sarkon fordult, és távozott. Tekintve, hogy Róbert nem először viselkedik gorombán a környezetével, úgy ítélte meg, hogy valószínűleg ezután sem fog semmi változni.

Nem vagy köteles mindig mindent elviselni!

Manapság már egyre inkább hétköznapi, hogy az emberek türelmetlenül, otrombán beszélnek egymással. Ám az ember nyolc-tíz órát tölt a munkahelyén, így nem mindegy, milyen hangulatban telik ez az idő - az meg főleg nem, hogy milyen emberekkel dolgozik együtt.

A munkában töltött idő hatással lesz az ember hangulatára, az pedig a magánéletére is. Persze sok esetben a pénzügyi függőség miatt nem tehetjük meg, hogy egyik pillanatról a másikra otthagyunk csapot-papot, viszont ha soha semminek nincs következménye, akkor idővel tényleg ez a stílus lesz a szokványos.

A nő pedig ezt nem szerette volna, ezért hozott egy döntést, és ki is tart mellette - annak ellenére, hogy most nem neki kellene a személyes dolgait összepakolnia, hanem annak az embernek, akiről tudják, hogy "ilyen". Vajon változni fog valaha a helyzet, a közfelfogás? Vagy úgy gondolják, a fizetés mellé az ilyen stílust is el kell fogadni? Valóban erre tart a világ?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.