szerelem párkapcsolat Tóth Zsuzsa szakítás érzelmek fájdalom
Fáradtan gubbasztott a sötét szobában. Egyedül. Elgyötört volt a teste, de a lelke is. Csalódás nyomta egyre lejjebb a puha párnákba, csak az álom kerülte el messzire.

Fülledt meleg tódult be az ablakon, mégis vágyta maga köré a takarót, mert az legalább átölelte. Volt egy álma, de minden más lett. Csak némán nézte az üres képet, amit egykor olyan színesre festett a szíve és a remények.

Kereste, mi maradt belőle. Talán szerelmes éjszakák? Suttogó szavak? Kéjes érintések? Jövő? Egy egyszerű szó, benne mindennel. Vajon ott vannak-e még? Nem látta... A halovány emlékeknek a maradványát lassan mosták el a könnyek, amik némán gördültek az arcán égetve a bőrét.

Zongoraszó ütötte meg a fülét. A lágy, ütemes dallamok óvatosan csordultak be a lehúzott roló apró rései között. Nem tudta, honnan jön, ki játszik, de a figyelme csitította zokogását. Behunyta a szemét, és hallgatta, hiszen neki szóltak. Persze valójában biztosan nem, csak jó volt ezt hinnie. Aki játszott, talán épp olyan magányos volt, mint ő, és nem is tudta, hogy milyen gyógyír ez most neki. Úgy burkolózott a dallamokba, mintha csak ölelő karokba bújna, úgy fogadta be a ritmusokat, mint egy szerelmi vallomást. Neki szóltak. Igen, biztosan neki!

Egy idő után aztán a zongora is szívszaggató nyöszörgésben tört ki, amiben benne voltak egy vadidegen, arctalan ember érzései és gondolatai. Fájdalmasan kalimpált, mintha minél nagyobb zajt akarna csapni. Elnyomni a világ őrjítő sikoltását, a belső hangot, csak azt ne hallja! Menekült a zenébe a valóság elől, mások elől, önmaga elől... Akárcsak ő. Zaklatottan cikázott, mígnem hirtelen megfáradva, magából mindent kiadva, újra lágyan szólt a térben, a reményvesztettségben...

Forrás: Shutterstock

Vajon hány ember hallotta ugyanezt? Vajon mennyi emberből hozott ki érzéseket, vágyakat, ábrándokat és fájdalmakat? Hányan feküdtek még sírva olyanok, akiknek balzsam volt ez a vérző lelkére? És aki játszott, annak erről fogalma sincs. Embereket kapcsolt össze, mint homokszemeket a végtelenben. Nőket, férfiakat, magányosokat, szerelmeseket, ismerősöket és idegeneket, akik kicsit mind ugyanazt élték át akkor.

A tegnapot akarta, amikor még élesebben látott mindent. A holnapot vágyta, hogy az éj sötétje vigye magával a borús gondolatait, hiszen ez nem lehet a valóság. Csak egy lidérc tépi a lelkét. Az a szemtelen, hívatlan! De ő még többet akart adni, csókokat, törődést. Ugyanakkor vissza is akarta venni, amit eddig elajándékozott. Be akarta gyűjteni egy dobozba, elrejteni a szekrény mélyére, ahol a millió cipő mellett meg sem találja majd, és nem tudja már másnak adni. Soha többé. És ha közben a kezébe is férkőznek ezek a fránya érzelmek, sűrűn bocsánatot kér majd tőlük. Hiszen elcserélte őket hamis ígéretekre és szerelemre, eltitkolt múltra és soha el nem érkező jövőre.

Visszavenne türelmet, időt és minden áldozatot, amit érte hozott. Hiszen ezek most elesve hevernek a kudarc csatamezején, ahol a múlt démona sunyin hátba szúrta. Senki nem figyelmeztette, és ő nem nézett hátra, hiszen csak a jövőt látta. Beszélt ő már halkan, kiabált hangosan. Kérlelt szépen és csúnyán, bízva benne, hogy valamelyik eljut hozzá, de ő egyedül hagyta.

Most is, ahogy már többször is. Hagyta a hömpölygő gondolataiban, kérdések közt, miközben már számtalanszor majdnem belefulladt a kérdőjelek tengerébe. Ám most, ahogy a zongora is lassan elhallgatott, rá is csak a nyugalmas csend zuhant, miközben a meg nem hallott szavak kivérző hangja majdnem megölte....

Tóth Zsuzsa

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.