szerelem Molnár Csanád vonzalom párkapcsolat
Felnőttél, sok-sok tapasztalatot szereztél, értek már csalódások, túléltél fájdalmas szakításokat, becsaptak, átvertek, rászedtek, megaláztak... és még mindig hiszel a mesékben?!

Tudhatnád már, hogy nem kell, nem szabad azonnal elhinni mindenkinek azt, amit mond. Ne dőlj be az első szép szavaknak, ne hagyd, hogy megszédítsen egy kecsegtető ígéret! Nézz a szavak mögé, ne siess dönteni, mielőtt igent mondasz! Lásd meg az embert, és fedezd fel az igazi valóját - hiszen eleinte mindenki mást sem akar, mint elvarázsolni.

A megismerés legfontosabb eleme a beszélgetés, a téma pedig nem egy aktuális film vagy a leghíresebb celeb élete kell legyen. Felejtsd el a tabukat! Mutasd meg magad, de ne csak a jó oldalad kerüljön terítékre: mondd el őszintén, ki vagy te! Ha ismered magad, akkor tisztában vagy az igényeiddel, az álmaiddal, vágyaiddal. Tudod, hogy mit és hogyan szeretsz, mi az, amit ki nem állhatsz. Ne félj elárulni magadról mindezt! Mert amíg te nem beszélsz magadról tabuk nélkül, addig mástól sem várhatod el, hogy kitárja a lelkét neked.

Ha viszont valaki nem tudja vagy nem akarja elmesélni neked az életét, ha elhallgatja a korábbi történeteit, akkor biztos megvan rá az oka. Erre is ügyelj! Talán fél, hogy megismered, és felfedezed a gyengeségeit, amiken fogást találhatsz. Vagy nem akar a bizalmába fogadni, mert egyszerűen nem tart annyira fontosnak.

Forrás: Shutterstock

Akármi legyen is az oka a titokzatosságnak, szerintem nincs helye az ismerkedéskor. Ha valaki hallgatásba merül olyankor, amikor a szavaknak kellene előtérben lenniük, az igazi párkapcsolatra alkalmatlan. Aki nem tudja feltárni a másik előtt a valódi énjét, az maradjon meg magának mindaddig, amíg nem tudja felcserélni a csendet szavakra!

Csak őszintén, játszmák nélkül lehet ismerkedni. Minden álarcot, álruhát le kell vetnünk, hogy a kiválasztott közelebb kerülhessen hozzánk. Ha olyan emberrel hoz össze a sors, aki nem tud beszélni magáról, azt a legjobb, ha minél hamarabb otthagyod a magányában, mert nem fogsz vele egyről a kettőre jutni. Nem a te feladatod, hogy kifaggasd, az ő dolga, hogy kérdések feltevése nélkül is tudjon - és akarjon! - mesélni az életéről, az érzéseiről.

Akármennyire is tetszik, bármennyire is vonzó a külseje, csak terhet jelent majd, ha mégis őt választod. Mert senkire nem lehet ráerőszakolni, hogy kinyíljon, ha még nem áll készen rá. Az életfeladata most magányos, hiába tolakodsz be a sorsába, úgysem lesz hosszú távon helyed. Fel kell dolgoznia a sérelmeit, választ kell adnia a saját kérdéseire, csak utána fér be még egy ember az életébe. Ezért ne erőltess semmit! Fogadd el, amennyit ő ad magából! Egy idő után talán többre vágyik majd, és beenged a kulcsra zárt ajtón, ami a szívéhez vezet...

Nyitókép: Shutterstock

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Fotó: Mudra László
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.