szerelem kibeszélő odafigyelés Greta May magazin vonzalom párkapcsolat párkeresés ismerkedés érzelmek
Ismerős a szitu, amikor a barátnőd napok óta rá van csavarodva a telefonjára, mert egy férfi hívását várja? Esetleg már te is voltál hasonló helyzetben: találkoztál álmaid lovagjával, megvolt az első randi, a pasi pedig azt ígérte, hív.

Aztán telnek a napok, a fránya telefon azonban néma maradt. Vagyis csörög időnként, csak épp nem az keres, akire vársz. Ilyenkor a nők többsége kapásból mentegetni kezdi - még saját maga előtt is - az illetőt. Hiszen borzasztó lenne szembenézni a ténnyel, hogy valamiért nem jött be a másiknak. Ezért jönnek az ócska magyarázatok, amik mindenkinél különböznek, karaktertől és gondolkodásmódtól függően.

  • A megértő: "Szegény, mesélte, milyen sokat dolgozik. Nyilván szeretne hívni, csak azt sem tudja, hol áll a feje. Rácsörgök, nehogy azt higgye, megsértődtem, amiért ilyen elfoglalt."
  • A magabiztos bombázó: "Hmmm, taktikázik a pasas. Láttam, hogy egész este majd' felfalt a tekintetével. Naná, hogy alig várja a következő találkozást, csak nem akarja kimutatni, mekkora hatással voltam rá. Megkönyörülök rajta, és felhívom, az ilyen macsókkal másképp nem lehet boldogulni."
  • A nyomulós: "Azt mondta, hívni fog, de miért kéne megvárnom, hogy ő tegye? Ez a 21. század! A legjobb, ha még ma este ráküldök egy üzit, hogy jól éreztem magam, találkozzunk újra!"
  • A taktikázós: "Tutira bejöttem neki, de a pasik mindent elfelejtenek. Amúgy is kényelmesebb nekik, ha a nő irányít - ezt már anyukám is megmondta. Ráküldök egy szexi képet, aztán felhívom azzal, hogy nem is neki szántam... Így nem foghatja rám, hogy nyomulok, de újra eszébe jutok. Így kell ezt okosan csinálni!"

Ez persze csak néhány verzió. Százféle szöveg van még, amivel egy nő képes megmagyarázni magának, miért is hanyagolják... Magadra ismertél? Az baj. Mert ezek szerint félsz szembenézni vele: bejössz a pasinak, de nem ANNYIRA, hogy mindent megtegyen a folytatásért. Ha ilyenkor kapaszkodsz és tapadsz, már eleve hátránnyal indulsz a kapcsolatban.

Forrás: Shutterstock

Ha felhívod a srácot, nagy valószínűséggel nem fog nemet mondani az újabb randira. Talán találkozgatni kezdetek, netán járni is. "Tulajdonképpen aranyos/szép/kedves/vicces csaj" - mondja majd a fiú a haverjainak. "Megint hívott, végül is miért ne nyomuljak vele?" De nem fog túl sokat jelenteni neki a dolog. Talán azért, mert valaki másba szerelmes, még nem heverte ki az előző csaját, esetleg nincs energiája, ideje vagy kedve egy komoly kapcsolathoz. Kellesz neki - valamennyire. De nem eléggé. A legfőbb jó tulajdonságod a szemében az, hogy éppen kéznél vagy...

Aztán amikor vége lesz, sírsz, és úgy érzed, becsaptak. Pedig már az elején ott voltak a jelek... Ha nem gyártottál volna mentségeket, kifogásokat a számára, most könnyebb dolgod lenne, mert könnyebb elengedni valakit még az elején, mint hosszabb idő múlva.

Hidd el végre: ha egy férfinak igazán kellesz, akkor bármire képes! Nincs az a fáradtság, elfoglaltság vagy stressz, ami miatt elfeledkezne rólad. Hívni fog, írni fog, jönni fog - mert meg akar szerezni. Jobban jársz, ha kivárod, amíg valaki ennyire odalesz érted. A többi csak fölösleges kör, kierőszakolt idill - és sajnos többnyire könnyekkel végződik.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.