szerelem kibeszélő magazin párkeresés Ferencz Gabriella boldogtalanság boldogság ismerkedés egyedül
"Boldog vagyok!" - jelentette ki a lány az egyik ismerősének. "Van pasid?" - kérdezett vissza a férfi. "Nincs." "Akkor nem lehetsz boldog!" - válaszolta az flegmán.

Tette ezt harminc éves tapasztalattal a háta mögött, melyeket rövid távú kapcsolatokból, egyéjszakás kalandokból szerzett, mert a házassága tönkrement, és rég elvált. Azóta persze nem próbálkozott egy újabbal, főleg, hogy rájött, számára ez a tökéletes életforma: élvezni minden pillanatot, elköteleződés nélkül.

A beszélgetés itt megrekedt. A férfi nem gondolta úgy, hogy a válasza nyers vagy túlságosan sarkított lett volna, a lány viszont továbbra sem értett egyet vele. Pár perc hallgatás és néhány erőtlen próbálkozás után, hogy megtörjék a kínos csendet, inkább felálltak. Az egyik jobbra, a másik pedig balra ment.

A férfi nem agyalt tovább a történteken, a lány viszont annál többet, mert még mindig úgy gondolta: egy párkapcsolat nem alapfeltétele annak, hogy boldog legyen. Hiszen ha a saját életében nem találja meg azokat az örömforrásokat, amelyek jó érzéssel töltik el, akkor nem egy pasi lesz az, aki az űrt kitölti. Akinek egy férfi a boldogság záloga, az egész egyszerűen kapcsolatfüggő, és abban hisz, hogy házasságkötéskor két fél és nem két egész találkozik. Ez a tévhit nem lehet az alapja egy kiegyensúlyozott, harmonikus párkapcsolatnak.

Forrás: Shutterstock

Aki nem látja meg az apróságokat és a bennük rejlő lehetőségeket, az nem fogja a nagyot sem értékelni, így ne várjon változást attól, hogy belépett valaki az életébe! Ahogy az építkezésnél, itt is az alapoknál kell kezdeni, ami nem más, mint saját magunk, a mi belső világunk.

Ha örömünket leljük a szürke hétköznapokban, a negyven négyzetméteres lakásunkban, a kis autónkban, a munkánkban, abban, hogy este feltehetünk egy arcpakolást vagy meghallgathatunk egy kellemes zeneszámot, akkor jó úton haladunk. Ha észrevesszük, hogy a családunk mindig ott van és támogat bennünket, hogy jókat nevetünk a barátainkkal, szintén.

Ezek hiányát egyetlen partner sem pótolhatja. Nem lehet az előző lépcsőfokokat átugrani, és majd csak egy pasival boldognak lenni. Képtelenség. Ezzel persze sokan nem akarnak foglalkozni. Azt hiszik, egy férfi, egy párkapcsolat gyógyír minden bajra. De gondoljuk csak át: hogyan tudnánk száz százalékot beleadni a szerelembe, ha elégedetlenek, szomorúak vagyunk az életünk más területein? Sehogyan!

Szóval, ha ragyogó arccal szeretnénk bevonzani azt a partnert, aki megédesíti a mindennapjainkat, és akivel a jó még jobb lehet, akkor vegyük észre azokat az örömforrásokat, melyek körülvesznek minket! Ne felejtsük el soha: ha önmagunkba fektetünk időt, figyelmet, energiát, az mindig megtérül!

Te is csak félember vagy pasi nélkül...http://www.she.hu/herself/20190128-te-is-csak-felember-vagy-pasi-nelkul-ivanova-daniela.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.