karrier főnök Herczeg Zsuzsa gyerek munka gyerekvállalás
Judit évek óta dolgozott tolmácsként egy nemzetközi multinál. Meg voltak vele elégedve, hiszen már jó néhány éve fordított nekik, igaz, mindig csak hosszabbítgatták a szerződését. Aztán egy napon rátalált a nagybetűs szerelem.

Megérkezett Robi, akiről mindig is álmodott. Robi nem volt gazdag, sőt, diplomát sem szerzett, de a lánynak nem is ezek voltak az elsődleges szempontok a párválasztáskor. Kedves volt, becsületes, és tisztelte, szerette Juditot. Mi tehet még boldogabbá egy párkapcsolatot?

Mi más, ha nem egy közös gyerek? Ezt ők is így gondolták. Össze is házasodtak, úgy, ahogy illik, mert ugye ne legyen már házasságon kívüli az a poronty! Judit meghívta a kollégáit is az esküvőre, híre ment hát a frigynek - és láss csodát, a következő héten már várták is a főnökség irodájában.

Megkérdezték tőle, hogy terveznek-e gyermeket. A nő tudta, hogy ilyen információt nem kérhetnének tőle. Ám őszinte ember lévén elárulta nekik azt, ami egyébként csak rá és a férjére tartozott - mire a "bírái" jelentőségteljesen összenéztek. Az aktuális szerződéséből ekkor már csak pár hét volt hátra. Aztán Juditnak lejárt az ideje. Tehetném ezt most idézőjelbe, de nem teszem.

Mert ő most itt tényleg elvesztette a szavatosságát. Úgy kezelték, mint a megsavanyodott tejet, amit ki kell dobni. Közölték, hogy bár elégedettek a munkájával, a szerződését mégsem tudják meghosszabbítani. Keserűen vette tudomásul a rossz hírt, hiszen albérletben laktak, és mindkét fizetésre szükségük volt a mindennapok túléléséhez.

Forrás: Shutterstock

Aztán sokáig nem hallottam felőle, amikor egyszer csak ismét összefutottunk az utcán. Egy mosolygós, ennivaló kislányt tartott a karjaiban. Az arca neki is derűs volt, a szemei azonban szomorúan pásztázták ezt az igazságtalan világot. Csak akkor csillant meg bennük a fény, amikor a kislányra nézett.

Keserűen mesélt a kilátástalanság hónapjairól. Most annak is örül, hogy fedél van a fejük fölött, és boldog, hogy a nagymamája befogadta őket. Ám a gyerekét a világ minden kincséért sem adná, ő ad erőt a nélkülözésben a nehézségek közepette.

Az egykori "családbarát" munkahelyéről azonban most sem tudott higgadtan beszélni. Nem az a családbarátság - mondta -, amikor egy évben egyszer hetedhét országra szóló családi napot szerveznek a dolgozóknak, vagy Mikuláskor kap egy csomagot a gyerek. Nem. Ez a szó sokkal többet kellene, hogy jelentsen ennél. Hogy mit is pontosan? Először is azt, hogy nem válnak meg attól a több éve jól teljesítő dolgozótól, akinél a gyermekvállalás szándékát vélik felfedezni.

Szerencsére már talált új helyet, ahol kisgyerekes anyukaként is szívesen fogadják, és megbecsülik a hozzáértését. A döntését pedig egy pillanatra sem bánta meg. Ő és Robi mindent megtesznek, hogy anyagilag is kijöjjenek a gödörből, a boldogságuk pedig mindent felülír, amiért már hárman vannak a családban. Talán hamarosan a kistestvér is jöhet...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.