szerelem Greta May párválasztás párkapcsolat párkeresés szerelmes szakítás érzelmek
"Azért szerettem bele, mert olyan aranyos volt - meséli Réka Laciról. - Nem játszotta az agyát, mint a többi pasi. Egy munkahelyen dolgoztunk, ahol sok volt a konfliktus, de ő sosem hőzöngött, nem folyt bele a vitákba, intelligensen távol maradt a jelenetektől.

Látszott rajta, hogy érzékenyebb, mint az átlag, és ez nagyon tetszett. Az első randink után például minden reggel virágot hozott az irodámba." A két fiatal látszólag tökéletesen egymásra talált. Fél évig jártak, aztán összeköltöztek. Két évvel később viszont Réka már közel sem volt olyan elégedett Lacival, mint korábban.

"Eleinte tiszteletet ébresztett bennem, hogy bár termetre nagy és erős, egy pillanatig sem él vissza ezzel. Nem megy bele a konfliktusokba, nem játssza a macsót, mint más férfiak. Azt viszont sosem gondoltam volna, hogy értem sem lesz képes kiállni! Pár hónapja a lépcsőházunkba költözött az exvőlegényem anyja. Régen sem kedvelt, de mióta szakítottunk a fiacskájával, gyűlöl - és ezt minden nap a tudomásomra is hozza.

Mindenféle mondvacsinált ürüggyel belémköt, ellenem hangolja a lakókat, névtelen leveleket küldözget. Egy ilyen helyzetben szükségem lenne Lacira, hogy egyértelműen és látványosan kiálljon mellettem a viták során. De ő egyszerűen lúzer ehhez. Képes otthagyni, amikor az a szipirtyó hangosan letámad a parkolóban. Milyen férfi az, aki nem képes megvédeni az élettársát?!"

Gondolom, nem nehéz kitalálni, hogy Rékáék azóta szakítottak. Pedig őszintén szerették egymást. A történetük azért érdekes, mert egyáltalán nem egyedi. A párkeresés során ugyanis általában mindenki egy bizonyos típusra bukik. Arra, ami leginkább beindítja a fantáziáját.

Vannak csajok, akik a macsó srácokra izzanak, mások a vicces és laza karaktert imádják. A férfiak egy részénél a mosolygós, bújós kiscica, másoknál a végzet asszonya típus a nyerő - és még sorolhatnám.

Amikor azonban a szerelem beteljesül, a mindennapok során sokakat pont az kezdi idegesíteni a másikban, amiért korábban odáig volt. Hogy miért? Mert nem gondolják át, hogy az adott típushoz milyen jellemvonások társulnak - és hogy azok jó eséllyel a jövőben sem változnak majd...

Forrás: Shutterstock

Pedig már az elején muszáj tudnod, mit akarsz. Ha egy laza és vicces pasit választasz, aki folyton megnevettet, az szuper - de számíts rá, hogy valószínűleg a komolyabb helyzetekben sem lesz jellemző rá az órákig tartó filozofálgatás! Szóval, ha kiakaszt, hogy nemcsak egy könnyed, szórakozós estén lövöldöz poénokat, hanem olyan helyzetben is, amikor te esetleg komoly, kielemző beszélgetésre vágynál, akkor nem ő a te embered. Mert hosszú távon az agyadra fog menni a humora.

Ha macsó pasit akarsz, azzal sincs gond - de ne várd tőle, hogy beálljon a kedvedért porszívózni! Lehet, hogy megtesz érted sok minden mást. Ám ha olyannak ismerted meg, aki ebéd után felcsapja a bukósisakot, csókot nyom a szádra, majd elszáguld ott hagyva egy rakat mosatlan edénnyel, később sem valószínű, hogy másképp csinálja majd. Persze, ettől még jó páros lehettek, ha téged nem zavar ez a felállás.

Ahhoz, hogy egy kapcsolat jól működjön, nem árt először kielemezned, miért is tetszik az a bizonyos típus, és mit várhatsz tőle a későbbiek során. Így egy csomó kudarcba fulladt kapcsolatot megsprórolsz.

Persze, lehet, hogy komoly munkával sikerül a másikat megváltoztatnod. Talán annyira leveszed a lábáról a macsó pasit, hogy egy idő után minden nap ő porszívózza a lakást. De akkor meg az lesz a bajod, hogy te egy MACSÓBA szerettél bele... ő meg már nem az...

Szóval, gondolkozz, mielőtt választasz - mert a jövőben úgy kell őt elfogadnod, ahogy van!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.