párkapcsolat válás Molnár Csanád párkeresés elvált apa gyerekvállalás
Egy bizonyos kor felett már nem az számít, mit mond a másik. Nem az ígéreteibe leszünk szerelmesek, hanem abba, hogy mit tud felmutatni, milyen az előélete.

Felnőttként már el kell érnünk egy bizonyos életszínvonalat, és kell lennie bennünk olyan értékeknek, ami vonzó lehet. A legtöbb esetben nem azért jövünk össze valakivel, mert nagy álmokat szövünk majd együtt és azokat akarjuk megvalósítani. Mindkét félnek komoly és általában eseménydús múltja van. Már vannak nagy szerelmek mögötte, és jó eséllyel vannak gyerekei is.

Ezt szintén el kell fogadnunk, hiszen ők már előttünk is az élete részét képezték annak az embernek, akivel mi épp csak ismerkedünk. Nem álmodunk arról, hogy majd együtt építünk házat, nem együtt alapítunk családot - mégis párt választunk. Mert bár egyedül is lehet jól és boldogan élni, a kettő azért csak jobb, mint az egy.

Az ilyen párkapcsolatokra a legjobb jelző, hogy barátság extrákkal. Sok esetben még összeköltözésről sem esik szó, mert olyan mélyre nyúlnak a gyökerek, hogy már nem lehet őket kitépni és új helyre ültetni. Annyira megszokta mindkét fél a saját életvitelét, hogy többet ártana az összeköltözés, mint amennyi haszna volna.

Sok ember el sem tudja képzelni, hogy úgy is lehet párkapcsolatban lenni, hogy külön él a pár, és csak bizonyos napokon vannak együtt. Csak a jót osztják meg egymással, és mindegyik fél külön-külön is csinál magának olyan programot, amire a párját esze ágában sincs meghívni, magával vinni.

Forrás: Shutterstock

Aki ezt nem érti - vagy nem tudja elfogadni - , annak "vadkapcsolatnak" tűnik az egész. Mert csak azokon a napokon találkozunk, amikor minden rólunk szól. Nincs otthon a gyerek, nem kell senkivel leckét írni, nem kell együtt takarítani, csak a romantikán, a könnyedségen van a hangsúly. A nagy szabadságtól függetlenül persze bizonyos fokig kivesszük a részünket egymás életéből. Ha kell, akkor természetesen segítünk egymásnak, de csak annyira, amennyire a másik igényli.

Ilyen kapcsolatokban élesen érezhető az a határvonal, ami megjelöli: eddig jöhetsz, és nem tovább. Ezt nem ajánlatos átlépni vagy megsérteni, mert abból könnyen oda jutunk, hogy a másik ember veszélyben érezheti a saját jól megszokott életét, és terhes lehet számára a tolakodás.

Elvált szülőként, két gyerekkel az oldalamon, nekem az ilyen párkapcsolat volt a legideálisabb. Mert egyrészt megőrizhettem a szabadságomat, másrészt nem kellett olyan nagy anyagi teherrel járó célokat kitűzni, mint egy közös ház vásárlása. Nem hiszem, hogy ez baj lenne, hiszen a szerelem olyan sokféle lehet!

A legfontosabb, hogy mindenki teljes mértékben tisztában legyen azzal, hogy neki milyen párkapcsolat a legideálisabb. Akar-e, tud-e összeköltözni. Akar-e, tud-e akkora áldozatot hozni, amit még nem érez kellemetlennek annyira, hogy az örökre megpecsételje kettőjük sorsát...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.