gyilkosság Giselda Blanco drog orgia drognagyi
Hallottál már Griselda Blancóról? Amíg Jennifer Lopez be nem jelentette, hogy filmet szeretne készíteni erről az asszonyról, számunkra sem mondott sokat ez a név.

Griselda arról híres, hogy mindent képes volt elkövetni, amit más normális ember nem csinál: gyilkosságokat, orgiákat, drogárusítást. Egészen addig, amíg valakinek elege nem lett belőle, és 2012-ben le nem lőtte a drognagyit...

Forrás: Wikipedia

J. Lo-t olyannyira megihlette a szokatlan történet, hogy nemcsak főszereplője, de talán rendezője is lesz az életrajzi filmnek. Addig is azonban, amíg ez moziba kerül, íme 10 érdekesség a kokain királynőjéről.

  1. 11 évesen ölt először. A barátaival elraboltak egy kisfiút, és amikor nem kapták meg a kért váltságdíjat, Griselda egyszerűen fejbe lőtte...
  2. A három férjétől is hasonlóképp szabadult meg. Összesen kb. 240 gyilkosság szárad a lelkén. Állítólag a legfiatalabb áldozata csak 2 éves volt. Ennek ellenére amikor letartóztatták, csak három gyilkosságot tudtak rábizonyítani.
  3. Ahhoz képest, hogy 14 évesen prostiként kezdte, a hetvenes évektől már 1500 dealert foglalkoztatott, és ő látta el az amerikai hírességeket kokainnal. Akkoriban havi 80 millió dollárt keresett.
  4. Griselda Blanco "találta fel" a motoros bérgyilkosságokat, hogy könnyebb legyen elmenekülni a helyszínről. Az ő újítása a kokócsempészős fehérnemű is: zsebeket rejtettek el az alsóneműkön, hogy át tudják vinni a kábítószert a repülőtereken. Az évi 1500 kilónyi kokóhoz jó sok melltartóra volt szükség, így hát egy külön gyárat is beüzemelt, csak erre a célra.
  5. A prostituált múlt nem vette el a kedvét a szextől. Otthonában kokainos orgiákat rendezett egy tükrös szobában, és ha nem volt önként jelentkező, fegyverrel kényszerítette a kiválasztottakat. Amikor börtönbe került, rendszeresen 1500 dollárt fizetett az őröknek, hogy szexelni tudjon az őt látogató dealerével.
  6. Szeretett furcsa neveket adni: a kutyáját Hitlernek, a legkisebb fiát Michael Corleonénak nevezte el. A szokatlan tárgyakat is gyűjtötte. Volt például egy arany gépfegyvere, de nála voltak Evita Peron gyöngy ékszerei is, valamint egy teáskészlet, amit egyszer II. Erzsébet használt.
  7. A négy közül csak egyetlen fia maradt életben, a legkisebb. Szerette volna, ha átveszi a birodalmát, de időközben lekapcsolták, és a srácot más nevelte fel.Michael több dokumentumfilmben is szerepelt, és van egy Puro Blanco nevű ruhamárkája.
  8. Griselda akciói megihlették a Miami Vice sorozat készítőit is. A nyilvános utcai támadások, kivégzések sajnos a valóságban is bevett módszernek számítottak akkoriban. Egyszer 40 ember esett egy lövöldözés áldozatául egy bevásárlóközpontban. Ezek hatására állítottak fel egy új egységet a miami rendőrségnél.
  9. Noha ő segített Pablo Escobarnak elindulni a pályán, később riválisok lettek. A kokainkirálynőtől mindenki rettegett, egyedül Escobar nem. Rendszeresen bérgyilkosokat küldtek egymásra, és amikor Griseldát letartóztatták, Pablo átvette az uralmat az amerikai kokainbiznisz felett.
  10. Griselda úgy akart szabadlábra kerülni, hogy elraboltatja John F. Kennedy Juniort az embereivel, és csak akkor engedik el, ha szabadlábra helyezik. Persze az egész tervből nem lett semmi.

Kíváncsian várjuk, hogy J. Lo képes-e új színt vinni a karakterbe. Ha nem bírod kivárni, amíg elkészül a film, akkor a Cocaine Cowboys című dokumentumfilmből többet is megtudhatsz a drognagyi viselt dolgairól.

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Origo

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.