munkahely Gál Orsolya karrier munka Jelek
- Szia, üdvözöllek az új karriered első napján. A papírokat aláírtad, ugye? Biztos? Mindet? Akkor jó. Én Márk vagyok. Gyere, körbevezetlek, velem fogsz egy irodában dolgozni. Mentor? Jaaa, neeem, az nem én leszek, olyan itt nem szok... mármint eddig nem volt, no de majd mostantól biztos lesz.

Mi is lesz a dolgod? Ja igen, te leszel a közép- és hosszútávú tollbetét felelős. Te mondtad vissza miattunk azt a NASA-s állásajánlatot, ugye? Hát igen, az ingázás, teljesen érthető, hogy azt nem vállaltad, állítólag híresen kevés náluk az utazási támogatás.

Szevasz, Pista, ez itt az új cellatárs, izé, kolléganő. Hagyjad most azt az ötszázast, vidd innen a fogadásos cetlit, nem látod, hogy az új lányt kísérem? De írd már majd fel az én tippemet is: két hét. A próbaidőd mennyi? Három hónap? Jaj, dehogyis arra fogadunk, hogy meddig maradsz, ugyan már...

Az ott a hűtő, ha hozol ebédet, oda berakhatod, a lakathoz majd csináltatunk neked is kulcsot. Vagy ott a balta mögötte. Igen, igen, csak viccelek, persze. Mi ilyen vidám társaság vagyunk. Nem szabad mindent komolyan venni, az árt a munkamorálnak.

Milyen rémisztő látványról beszélsz, jesszusom, hol? Jaaaaa, tényleg, úgy látom, az az Alien meg a Predator ott a folyosón, egy vízi hullával. Basszus, mit ijesztgetsz? Már tisztára azt hittem, kamion jött készáruért. Janiiiiii, küldd már vissza a srácaidat termelni, itt sündörögnek az irodánál, a gép meg áll. Ezekkel az újakkal csak a baj van.

Na, meg is érkeztünk, ott az a sarok lesz a tiéd. Bemutatom Józsit, ő a számlaarchiválási szakmenedzser, az meg ott Marcsi, a termelékenységnövelési eszközgazdálkodó osztály műszaki főszakfelelőse, feketeöves motivátor. Jaj, ne vágj már ilyen riadt arcot, ő kezeli a kávéfőzőt, na. Nem harap.

Forrás: Shutterstock

Ott én ülök, ez meg itt a te asztalod lesz. Nálunk Tiszta Asztal Irányelv van, szóval, ha esetleg lesz tollad, zárd el! Széket is kapsz majd, de a koronakrízis miatt leállították a székbeszerzést, tudod, eü okokból. Ha a főnök visszajön szabadságról, majd megigényled nála.

Kell majd csinálnod egy prezentációt, amiben adatokkal alátámasztod, hogy kell a szék, anélkül nem lesz aláírva. Ha nagyon akarod, segítek megcsinálni. De nézd, van fiókod is az asztalhoz, ilyen modern, gurulós. Van nyitott helpdesk a kerekére, majd megjavítják, nyugi. Dögös, mi? Addig sem kell tologatni.

Hogy a hat doboz nyugtató hogy kerül oda? Hát, az egyik elődöd benne felejthette. Á, biztos nem szedett ennyit, nincs itt stressz. Lehet, hogy mindegyik előző kolléga hagyott itt egy dobozzal - nem lényeg. Nem, ne dobd ki, egyiknek se járt még le a szavatossága. Ne pocsékoljunk, jó lesz az még! Ez egyébként a minőségügyi irányelvünk is.

Látom, kaptál munkavédelmi cipőt meg mindent, akkor itt lesz valahol a munkaeszköz is. Lássuk, hová is tettem, egyszer a fejemet hagyom el. Peeersze, tablet, hát hogyne, majdnem akkora. Itt is van, nézd csak, a céges abakuszod. Mit nézel? Ehhez nem kell jelszó meg Bitlocker. Vigyázzál rá, mert ha kár esik benne, ki kell fizetni!

Szóltak, hogy mondjam, holnapra kéne akkor az első három negyedévről a kimutatás. Viszonyítani kell az eladási adatokhoz a termelési mutatókat, és indokolni kell a raktárkészlet-növekedés hiányát a nyári leállás alatt. Most meg mi bajod? Esküszöm, te kaptad a legjobb abakuszt a cégnél. Milyen szép színes! Antik. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen, tudod, itt nem kifogás kell, hanem megoldás. Na jó munkát, aztán ne maradj sokáig! Holnap találkozunk.

Még többet szeretnél belőlünk?
Gyere és iratkozz fel a kiBESZÉLŐK youtube csatornára! Izgalmas témák, aktualitások, vélemények és szórakozás egy helyen. ;)Forrás: She.hu

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.