szerelem tapasztalat párkapcsolat megleckéztetés Törőcsik Edit
Amikor megvolt az eljegyzés, tudtam, hogy ezen a nyáron lesz az esküvő. Augusztusban, amikor már biztosan jó idő van - ha lehet, akkor kánikula, hogy az éjszakai buli is kellemes legyen.

Nem egy hivatalban akartam, hanem a természetben. Fák, bokrok, tó, érintetlen legyen az egész. Jó, azért teszünk ki székeket, és lesz anyakönyvvezető, de akkor is! Csak mi: a szeretteink és a szerelem. Mert én sosem hittem, hogy van ilyen.

Kinevettem, aki azt mondta, hogy szerelmes lett első látásra. Persze! Mitől lettél az? Mert szép volt a szeme? A haja? Tetszett a kisugárzása? A tekintete? A stílusa? Ez nem szerelem! Megráztam volna, hogy térjen már magához, ez csak vonzalom. Kémia. Majd kialakul. Vagy lesz belőle kapcsolat, vagy nem.

Nekem szilárd elképzelésem volt. Még harminc alatt leszek, amikor megismerkedünk, járunk két évig, ennyi idő alatt bőven megismerjük egymást, már semmi meglepetés nem történhet. Aztán eljegyzés, kitűzzük az esküvő időpontját, azt megszervezni legalább egy év. Összeházasodunk, ekkor 31-32 év körüli vagyok. És elkezdjük a közös életet. Azt még nem tudtam, melyik lesz előbb, gyerek vagy lakás, de az biztos, hogy nem akarok öreg szülő lenni. Ez volt a terv. Részletes, alapos, mindenre kiterjedő.

Huszonöt körül már tudatosan keresgéltem, az én időmet ne pazarolja senki! Először azt gondoltam, jó ötlet elmondani, hogy mit keresek és miért. De vagy azonnal leléptek, mert komoly kapcsolatban gondolkodom, és ők még élni akarnak, vagy csak azért maradtak, mert tetszett nekik az elképzelésem. Ez itt a lényeg: az elképzelés tetszett nekik, nem én. Bár az én fejemből pattantak ki, de a fejem már nem tetszett, meg a többi dolog sem, ami onnan jött. De pár hónap alatt ez kiderült.

A sokszor pár hónap olyan gyorsan eltelt, hogy harminc lettem, és nem álltam sehogy a projektemmel. A tőlem csúnyább, butább és tervnélkülibb ismerőseim meg mind párkapcsolatot kezdtek, majd házasodtak. És hallgattam az ömlengésüket, az "első látásra beleszerettem, nincs értelme az életemnek nélküle" szövegeket.

Forrás: Shutterstock

A társkeresőzés gondolata megérintett, de nem vágtam bele. Odaírjam az adatlapra, hogy komoly kapcsolat, házasság, gyerek, és már két éves csúszásban vagyok? Ki ír ki magáról ilyet? Hát maradtam a hagyományos módszereknél. És mentegettem magam a sikertelenségem miatt: túl görcsösen akarom, hogy a tervem valóra váljon.

Talán ha első blikkre nem jön be valakivel, akkor nem kéne tovább próbálkozni meg újabb esélyeket adni, amikor úgyis tudom, mi lesz a vége. Legbelül mindig tudom. De bízok a másikban, abban, hogy én értelmezem rosszul a tetteit.

Úgy terveztem, harmincnégy évesen már a családalapítás felé robogok megállíthatatlanul, ehelyett a HÉV-vel zötykölődtem haza Szentendrére egy húzós nap után, amikor megláttam. Azt vettem észre, hogy engem néz, mosolyog. Majd amikor a végállomáson egyszerre szálltunk le, még szólt is nekem, hogy ilyen szőke hajat még soha nem látott. Szar duma, gondoltam, de nem mondtam neki, mert valami olyan bájjal mondta, hogy kíváncsi lettem. Folytasd, hallgatlak!

És akkor tényleg megállt forgásában a világ, azt sem tudtam, merre kell hazamenni. Basszus, tényleg van ilyen?! Már este ismerősök lettünk a Facebookon, és igyekeztünk mindketten úgy intézni, hogy vagy reggel vagy este összefussunk a HÉV-en. Párkapcsolati státusz, közös fotó neki sem volt az idővonalán, ezt jó jelnek vettem.

Néha direkt a későbbivel mentem haza, hogy találkozhassunk. Álltam, vártam, és közben olyan boldog voltam, mint most, amikor itt várom őt az anyakönyvvezető előtt. A szemem tele könnyel, hogy igen, én annyira szeretem őt, a hibáit is, bár az nem sok van. Nekem ő a tökéletes, annyira szép, hogy erre már nincsenek szavaim. Szólni sem tudok, csak nézem, ahogy közeledik felém. "Gyere lassabban" - szólnék neki legszívesebben, de nem megy, mert ver a szívem, dübörög a vér a fülemben, a könnyeim már az államon csurognak - én vagyok a legboldogabb vőlegény!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.