levél kibeszélő szerelmes levél
Vajon mitől válik izgalmassá egy szerelmi történet? A múlt románcai talán attól izgalmasak, hogy nem volt egyszerű a szerelmeseknek megtalálni az egymáshoz vezető utat. Mindenféle cselhez kellett folyamodniuk, hogy kedvesük közelébe férkőzhessenek. Ennek egyik módja volt a kézzel írott, titkos levél is...

Az utolsó szerelmes levél nem egy légből kapott történet. Sok ilyen sztori íródhatott már a történelem során, de mégis olyan jó újra és újra elmerülni egy ilyen szerelmes történetben. A Jojo Moyes regénye alapján megfilmesített történet a Netflixen látható.

A film egyszerre két szálon fut. Adott egy újságíró, akinek a története a jelenben játszódik, és aki egy múltban játszódó titkos szerelmi történetet talál a szerkesztőség levéltárában kutakodva. A levelet olvasva aztán egyre több mindenre fény derül, többek közt arra is, hogy ez a titkos románc az 1960-as években szövődött.

Ezzel a szerelmi történettel veszi kezdetét Ellienek, az újságírónak a nyomozása, akit teljesen magával ragad a levelek régimódi romantikája, ami a szöges ellentéte a mai Tinder-világnak.

Forrás: Netflix

Jennifer és Boot szerelme igazából a megfelelő kommunikációs eszközök hiánya miatt ért idő előtt véget. Ha elgondolkodunk a történteken, rájövünk arra, hogy a mai világból talán pont emiatt veszett ki a romantika, mert mindenki elérhetővé vált, szinte már elképzelni sem tudjuk az életünket az okostelefonjaink nélkül. Mennyivel romantikusabb volt egy kézzel írott levél egy elektronikus üzenetnél, hiszen a várakozás izgalmánál kevés jobb dolog van.

A mai világban már el sem tudjuk képzelni, hogy ezek nélkül a kütyük nélkül éljünk. Ha pedig nem kapunk szinte azonnal választ, akkor szinte már nem is érezzük magunkat fontosnak. Lelkesedésünk már akkor alábbhagy mielőtt még bármi is kialakulhatna. Aztáltal, hogy egyre kevesebb időnk lett, így már nem tudunk türelmesen várni, és még azelőtt dühbe gurulunk, mielőtt hagynánk, hogy a dolgok maguktól alakuljanak.

Jennifer és Boot szerelme nem pont úgy alakul, ahogy ők azt elképzelték, de ami késik, az nem múlik. Ha az egymáshoz vezető út döcögősen is, de végül célba ért. Bár való igaz, hogy egy ilyen történet ma már elképzelhetetlen. Annyira nyomonkövethetővé vált az életünk, hogy egy ilyen "baki" már szóba sem jöhet. Ma már szinte mindenkinek minden lépéséről, ha kis túlzással is, de tudni lehet. Alig vannak titkaink. A régmúlt pontosan ezért annyira izgalmas, mert nagyon sok minden másként működött, mint manapság. Több leleplezetlen titokot rejt magában ez a kétségkívül izgalmakkal teli időszak.

Nyitókép: Netflix

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.