2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
hüvelygomba kibeszélő influencer micovag2023 közösségi média
A húgom most töltötte a tizenhetet, és őszintén szólva kicsit aggódom érte, mert annyira a digitális világban él, hogy attól félek, soha nem lesznek igazi, mély kapcsolatai a való életben – pedig ő maga egy nagyon is igazi, mély érzésű ember.

Az egy dolog, hogy éjjel-nappal valami fura 3D számítógépes játékkal játszik, fejhallgatóval és mikrofonnal a fején – nekem is vannak kedvenc játékaim, és ezek még önmagában egyáltalán nem károsak. Az viszont kifejezetten aggaszt, hogy mindenféle lökött csajokat követ a közösségi oldalakon, és rájuk próbál hasonlítani.

Egyszer kórházba kellett vinni, mert belekezdett valami idióta fogyasztós TikTok-kihívásba, aminek következtében majdnem kiszáradt. Egy másik alkalommal megrendelte az összes ruhát, amit az egyik kedvenc „sztárja" reklámozott. Igen ám, csak a cuki influenszer azt elfelejtette hozzátenni a hirdetéshez, hogy az összes ruhadarab műszálas és abszolút semmi szellőzésük. Szerencsétlen húgomnak pár nap után viszkető kiütései lettek az összes testhajlatában. Nem beszélve a hüvelygombáról, ami szintén megjelent, hiszen az egész teste bepállott és „fulladozott a párától".

Ott állt teljesen értetlenül, hogy mi történik vele, én meg nem győztem felvilágosító órákat tartani arról, hogyan függ össze a hüvelygomba, a műszálas ruha és a test szellőzésének hiánya. Persze végül a gyógyszertárban találtunk olyan készítményt, ami segített, szóval ez a történet önmagában nem lenne annyira nagy durranás, ha nem lenne még csomó másik...

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2023 bbernard/Shutterstock. No use without permission./Bbernard

Egyszer például azt találta ki, hogy indít egy csatornát, ahol hiányos öltözékben fog táncolni a kedvenc számaira. Na, ez volt az a pont, amikor szembesültem azzal, hogy ő egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy ez milyen következménnyel járhat. Ahogy azzal sem, hogy a közösségi média mennyire a külsőségek felé tereli a fókuszt, és milyen védtelenül engedi ki a való világba a tiniket.

Szerencsére a szüleim mindig időben észreveszik a húgom buta ötleteit, ezért egyelőre mindentől sikerült megóvni, de könyörgöm, 17 évesen már nem lehetnek éjjel-nappal a fenekében a szülők. És az a legmegdöbbentőbb, hogy alapvetően egy tök értelmes lány. Csak annyira a külsőségek körül forognak a gondolatai, annyira szeretne megfelelni a világnak, a netes barátainak, az influenszerek által felállított kamucéloknak, hogy néha teljesen elveszíti a kapcsolatot a realitással.

Abban is biztos vagyok, hogy nem ő az egyetlen, aki hasonló gondokkal küzd – még ha nem is tud róla. Elég csak felcsapni a híreket. Rendszeresen olvasni tragikusan végződő esetekről, amelyek során egy tinédzser valamilyen hülye kihívásban vett részt meggondolatlanul.

A probléma azonban ennél sokkal szélesebb körű. Nem csupán azok vannak veszélyben, akik valamilyen konkrét, veszélyes kihívásban vesznek részt, hanem azok is, akik folyamatosan az internetes világ fogságában élnek. Utóbbi eset persze sokkal kevésbé drasztikus. Inkább egy alattomos, lassú gyilkos, ami apránként építi le a fiatalok szociális készségeit, és száműzi a hús-vér emberi kapcsolatokat az életükből.

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés
A Micovag Plus patikában kapható gyógyászati segédeszköz.
A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.