zene szerelem élete szex művészet éneklés Maria Callas
Az opera színpadának eddigi legnagyobb sztárja, legendája és géniusza Maria Callas. Két nagy szenvedélye volt: az éneklés és a szex - más szavakkal: a művészet és a szerelem.

Mégsem lehet született dívának nevezni. Gyerekkorában kövér volt, csúnyácska és nagyon szemüveges. Hihetetlen munkával és fanatizmussal pallérozta hangját - és lefogyott 90 kilósról 60 kilósra. Pedig imádott enni.

Forrás: AFPforum

A La Divina in Cucina című könyvében (Az istennő a konyhában) 150 étel elkészítését mutatja be, hiszen mániákusan gyűjtötte a recepteket, bármerre járt a világon.

Az evés iránti szenvedélyét még kordában tudta tartani, hiszen vágyott a femme fatale imidzsre. Ám rossz látása egész életében végigkísérte: a színpadon állva szinte vakon énekelt - az ezer reflektor és erős rövidlátása miatt. De ez nem akadályozta abban, hogy eljusson a veronai Arénába, aztán a milánói Scalába. A nagy hangot a nagy testhez kapcsoló mítoszt nemcsak ledöntötte, hanem egyenesen megtaposta: új ikon született meg az operaszínpadon és a bulvárlapok címlapjain: a szubtilis, filigrán, szexi díva. Isteni alakja volt: karcsú, mint a nád, 173 cm magas, bőre feszes és hamvas, parázsló tekintete igéző, keblei kihívóan büszkék, gyönyörűek.

Forrás: AFPforum

Ezután már saját jelmeztervező kreálta a színpadi és a civil ruháit is. Az '50-es években járunk, a múlt században. A rock'n roll és Callas a divat.

Híres szerepei a moziban: Medeia, Mona Lisa
Híres operaszerepei a színpadon: Carmen, a szexuális erejével hódító cigánylány és Traviata, az ünnepelt párizsi kurtizán.

Ő volt az abszolút primadonna (prima donna, azaz: legelső az asszonyok között), az Isteni Nő. Szexuális kisugárzása és 3 oktávot átívelő, érzéki hangja megbabonázta a világot. Talán görög származása magyarázza határtalan szenvedélyességét - hiszen ő Elektra és Antigoné utódja.

Első férje egy dúsgazdag iparmágnás volt, aki menedzselte. Tulajdonképpen ő formálta meg Maríaból az új idolt - méghozzá remek érzékkel.

De Callast ez nem akadályozta meg abban, hogy a férfiak imádatában fürdőzzön. Legismertebb szerelmi afférja a görög hajómágnás milliárdossal, Aristotle Onassis-szal volt. Az ő kedvéért elhagyta a férjét. Onassis pedig végül őt hagyta el Jackie Kennedy, az USA meggyilkolt elnökének, John Fitzgerald Kennedy bájos, és visszafogott özvegyének a kedvéért.

A halhatatlan díva 54 évesen, Párizsban halt meg. Sűrű élete volt. A korai halál oka: a túlzott élet.

Forrás: AFPforum

Jutoper Aladár

Jackie Kennedy - aki nem ismerte azt a szót, hogy “lehetetlen”http://www.she.hu/kultur-mi/20170407-jackie-kennedy-first-lady-szimbolum-kultura-mutargyak-feher-haz.html 9+1 idézet a 91 éve született Marilyn Monroe-tól http://www.she.hu/kultur-mi/20170531-marilyn-monroe-szuletesnap-emlekezes-idezetek-gondolatok-szineszno-szimbolum.html

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.