Jack Nicholson filmek Jónás Zsófi színész születésnap
Hollywood lázadó rosszfiúja 81 éves lett. Habár régóta visszavonult a filmezéstől - romló memóriájára hivatkozva -, még mindig a világ egyik legjobb színészeként tartják számon.

Jack erős nők között nőtt fel, a nővére és az édesanyja oldalán - vagyis 37 éves koráig ezt hitte. Ekkor egy újságíró nyomozta ki, hogy akit a nővérének hitt, valójában az anyja volt, akit pedig anyjának gondolt, az valójában a nagyanyja. Mire kiderült az igazság, már mindkét nő távozott az élők sorából, így Nicholson nem tudta kérdőre vonni őket. De lehet, hogy nem is akarta.

A lázadó rosszfiú image

A Szelíd motorosok sikere után, ha rosszfiú kellett a vászonra, Nicholsont hívták. Bármikor tökéletesen hozta a lázadó, minden szabályt felrúgó karaktert. Elég volt csak összehúznia a szemöldökét, megvillantani ördögi mosolyát, és már kész is volt a szerepre. A Ragyogás egyik jelenete a mai napig tökéletes mém alapanyag. Nekem azonban az Egy becsületbeli ügy Jessep ezredese a kedvenc karakterem tőle. Olyan zseniálisan hozza az arrogáns, egoista tengerészgyalogost, hogy azt tanítani kellene.

Egy becsületbeli ügy című film Forrás: Afpforum

Élni tudni kell...

Nicholson sosem a visszafogott életstílusáról volt híres. Sőt! A hetvenes években egy utcában lakott Marlon Brandóval és Warren Beatty-vel a Mulholland Drive-on. Még ma sem heverte ki a környék azokat az orgiákat, amiket ott tartottak. Nem véletlenül nevezték el az utcát "Rosszfiúk utcájának". Nos, Brando már elhunyt, Beatty pedig tisztes férj lett, így Nicholson egyedül maradt.

Jack és a nők

Mindig is imádta a nőket, és a nők is őt. A pletykák szerint több száz, vagy inkább több ezer hölggyel volt viszonya. Hosszabb ideig azonban csak ketten tudták megtartani. 17 évig Anjelica Hustonnal, majd a kilencvenes években Lara Flynn Boyle színésznővel élt együtt. De pletykák keringenek Diana Keatonnal folytatott románcáról is.

A mai napig szereti a szép nők társaságát, rengeteg képet lehet találni az interneten, ahol hatalmas jachtokon sütkérezik csinos, fiatal lányokkal. De akkor sem jön zavarba, ha Hollywood legújabb üdvöskéjével találkozik: amikor Jennifer Lawrence megnyerte az Oscart, Nicholson élő adásban kezdett el flörtölni a megszeppent színésznővel.

Igazi cuki, pedig jól titkolja

A tivornyák és a nőzés mellett azonban van egy kedves arca is, habár ezt nagyon igyekszik eltitkolni. Sosem szerepel talk show-kban, és interjút sem nagyon ad már. Azonban annyit tudunk róla, hogy remek barát: mindenkihez van egy kedves szava, és mindig segíti a körülötte levőket. Állítólag rendszeresen bejár egy Los Angeles-i kórházba, hogy felvidítsa az ottani rákos betegeket.

Forrás: AFPforum/Vince Bucci

5 gyereke született (legalábbis ennyiről tudunk), értük bármit megtenne. A családja körében gyakran látni kosárlabda meccseken, ugyanis hatalmas Lakers rajongó. Saját széke van az első sorban, sosem hagy ki egy hazai meccset sem. Ha valaki szeretné látni, akkor ott keresse! A sport mellett nagy műgyűjtő hírében áll. 100 millió dolláros gyűjteményében van Picasso, Matisse és Warhol is.

Én azért titkon reménykedem benne, hogy nem hagyott fel végleg a filmezéssel, és láthatjuk még filmvásznon. Isten éltesse, Jack Nicholson!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Afpforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.