Észak-Korea kibeszélő Kim Dzsongun börtön Jónás Zsófi magazin First Lady feleség Ri Szoldzsu
Amíg Melania Trump és Brigitte Macron életének szinte minden egyes mozzanatáról tudunk, addig Észak-Korea első asszonya, Ri Szoldzsu hatalmas rejtély maradt a világ előtt. Még a születési dátuma sem ismert...

Időről időre pedig eltűnik a vezető mellől, akár hónapokra is. Ilyenkor vagy azt pletykálják, hogy babát vár, vagy azt, hogy kiesett Kim kegyeiből, és meggyilkolták. Eddig azért mindig előkerült - de nyilván azért találgat mindenki, mert nem ezt a titkolózást szoktuk meg az államfőktől és feleségeiktől.

A pop karrier, ami álom maradt...

Ri értelmiségi családból származik (apukája tanár, anyukája orvos), ő mégis pop énekesi karrierről álmodott. Phenjan és Kína neves művészeti iskoláiba is járt, ami nagy szó egy olyan elszigetelt országban, mint Észak-Korea. Sajnos miután hozzáment Kimhez, nagyon gyorsan le kellett tennie erről az álomról. Olyannyira, hogy semmilyen videó felvétel nem maradt fenn, ahol megcsodálhatnánk énektudását. Férje ugyanis megsemmisítette az összeset. Ez van, ha az ember hozzámegy Észak-Korea vezetőjéhez.

Forrás: AFP/Kns

Ri Szoldzsu, a szurkoló

A 2018-as téli olimpián mindenki odavolt az észak-koreai szurkoló lányokért. Egészen addig a pontig, amíg ki nem derült, hogy pontosan hogyan is bánnak ezekkel a "szerencsés" hölgyekkel. Ugyanis első ránézésre egy vidám, táncoló, éneklő csapat áll a közönség előtt - de valójában minden egyes hibáért komoly büntetést kapnak, sőt, mi több, a szerepléseken kívül szexmunkára is kötelezik őket.

Nos, valamikor Ri asszony is tagja volt ennek a bájosan integető, mindig mosolygós csapatnak. Még 2005-ben az Ázsiai atlétikai játékokon vett részt, gyanítom, hosszas átvilágítás után.

Phenjan hercegnője

Észak-Korea többek között a puritánságáról híres. Ám minden jel szerint Ri Szoldzsunak ezt elfelejtették megemlíteni - vagy csak szimplán ilyesformán próbálja megreformálni a hazáját. Az ország első asszonya ugyanis nagy rajongója többek között a Dior divatháznak. Előszeretettel visel olyan holmikat, amelyek több havi - vagy akár egy éves - fizetésébe is kerülnek egy átlagos állampolgárnak. Hiába, Jackie Kennedy óta tudjuk: egy first lady nem járkálhat akármiben.

Hány gyereke is van?

Annak ellenére, hogy Kim Dzsongun apjánál jóval nyitottabban kezeli a magánéletét, a csemetéiről nem tudunk sokat. Még azt sem lehet tudni, hogy a diktátornak és feleségének hány gyereke is van valójában. Egy biztos, hogy van egy lányuk, Kim Dzsue. Dennis Rodman kosárlabdázó ugyanis gyorsan elpletykálta a sajtónak, hogy találkozott Kim Dzsongunnal, a feleségével és a kislányukkal is.

Forrás: AFP/Kcna

Innentől fogva már csak találgatások vannak. Egyesek szerint van a párnak egy fia is, aki 2010-ben született, de nem kizárt az sem, hogy tavaly is új taggal bővült a család.

Az aranykalitka ára

Phenjanban élni és Észak-Korea vezetőjének a feleségének lenni hatalmas megtiszteltetés. Azonban mint mindennek, ennek is ára van. Nem is kicsi. Ri Szoldzsu ugyanis mindenkinél szorosabb aranykalitkában él. Nem beszélhet senkivel, akit nem ellenőrzött és engedélyezett a biztonsági szolgálat vagy a felső vezetés. Még a saját családjával sem érintkezhet, és kíséret nélkül nem mehet sehova.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.