gyilkosság felnőtt élvezet Herczeg Zsuzsa uralkodó Drakula gyilkolás Vlad Tepes
A legendák és horrorfilmek rettegett Drakuláját egy havasalföldi fejedelem ihlette: Vlad Tepes. Aki szörnyülködni vágyik, könnyen ellátogathat az egyik várába is, hiszen nincs messze kis hazánktól: Erdélyben,Törcsvár falu mellett található.

Ma már persze csak múzeumként funkcionál, de Karóbahúzó Vlad annak idején számos gyomorforgatóan véres kivégzést hajtott végre a falai közt. A Dracul nevet még az apja kapta, amikor a Sárkány Lovagrend tagjai közé lépett. A név egyébként sárkányt és ördögöt is jelentett. Vlad pedig, aki szintén tagja lett a rendnek, Drakula, azaz "sárkányka" lett. A törökök azonban csak karóbahúzó hercegként emlegették...

Nem csoda, hogy ez volt a legkedvesebb kivégzési módja, hiszen sokáig élt túszként az Oszmán Birodalomban, ahol előszeretettel alkalmazták ezt a halálnemet. Apja azért adta két fiát zálogba a törököknek, hogy biztosítsa őket: a vazallusuk lesz. Vlad a fogsága során rengeteg szörnyűséget élt át: mivel önfejű és goromba fiú volt, sokszor megkínozták. Ráadásul édesapját meggyilkolták a lázadó bojárok, idősebb testvérét pedig megvakították, majd élve elégették politikai ellenfelei. Mindez nyilván nem tett túl jót a fiú személyiségfejlődésének...

Forrás: Wikipedia

Erőskezű uralkodó lett: a gyengéknek, a lustáknak és a tolvajoknak nem kegyelmezett. Sőt, állítólag az öregeknek sem, hiszen a mihasznák közé sorolta őket... Egyszer megparancsolta: minden idős, beteg és szegény ember jöjjön az udvarába. Egy nagy helyiségbe kísértette őket, bőséges lakomát adva nekik. Ám miközben ettek, rájuk záratta, majd felgyújtatta a házat.

Állítólag a következő szavakkal indokolta tettét: "Tudjátok, elsősorban azért cselekedtem így, hogy ne jelentsenek terhet mások számára, és ne maradjon szegény ember az országomban, mindenki legyen gazdag. Másodsorban felszabadítottam őket, hogy senki se szenvedjen közülük ezen a világon a szegénységtől és a tehetetlenségtől."

Uralkodása alatt még a kisebb lopásokért is karóba húzás járt, de a testcsonkítás és a nyúzatás is a kedvelt kínzási módszerei között szerepelt. Vérszomjas kegyetlensége még életében messze földön (Havasalföldön túl, Magyarországon és a Török Birodalomban is) hírhedté vált. Amikor nem akart többé adózni a töröknek, új szövetséget kötött Mátyás királlyal. Az elfogására küldött Hamza basát és kíséretét pedig karóba húzatta, majd elrettentésképpen egész "karóerdőt" állíttatott belőlük a főváros körül.

Forrás: Wikipedia

Állítólag élvezte a kínzásokat és a kivégzéseket. Azt is "megleckéztette", akinek ezekhez nem volt olyan erős gyomra, mint neki. Volt, hogy karóba húzott holttestek között adott vacsorát, az egyik szolgája azonban elfordította a fejét, hogy kevésbé érezze a bűzt. Erre tüstént karóba húzatta, mondván: "Neked ott fent kell élni, hogy a szag ne jusson hozzád."

Egyszer saját féltestvére, Radu miatt került szorult helyzetbe, aki megállapodást kötött a törökkel, és ellene vonult. Vlad azonban Erdélybe menekült előle. Később maga Mátyás király börtönözte be, mivel szövetséget kötött Raduval. Állítólag nem volt rossz dolga a fogságban - egyes források szerint még Mátyás egyik női rokonát is feleségül vette. Később, testvére halála után aztán újra elfoglalta a havasalföldi trónt.

A halálát illetően többféle verzió létezik. Egyes források szerint a törökök elleni ütközetben ölték meg Bukarest közelében. Mások szerint a hűtlen havasalföldi bojárok gyilkolták meg. A beszámolók egyvalamiben viszont egyetértenek: a feje a törökökhöz került. Ők pedig karóba húzva közszemlére állították, hogy hirdessék: legyőzték az "Ördögöt".

Tudtad?
A leghíresebb Drakulát alakító színész Lugosi Béla volt, aki csillagot is kapott a hollywoodi hírességek sétányán. Az Universal filmstúdió kérte fel Amerikában az 1931-es Drakula című film főszerepére. Később olyannyira azonosították az általa megformált szereppel, hogy Drakula jelmezben temették el.
Angyalarcú női sorozatgyilkosok +18http://www.she.hu/kultur-mi/20180816-angyalarcu-noi-sorozatgyilkosok-abonyi-agi.html
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Wikipedia

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.