sorozat tanítás Balogh Orsolya Trónok harca
Szerelem volt első látásra. Azóta követem a sorozatot, ahogy megjelent, és jó fanatikus lévén többször is megnéztem az egyes évadokat. Hol élménnyel, hol pedig kimondottan értékes bölcsességekkel és tudással lettem gazdagabb.

Nem mondom, hogy azóta egy gátlástalan, mindenre elszánt némber lettem, de kétségkívül sokat fejlődtem több tekintetben is.

1. Senki nem pofázhat bele a szerelmi életembe!

A legtöbb női szereplőt eladták idegenbe, aminek az lett vége, hogy megrontották őket, agyonterrorizálták, és Myrcella esetében még meg is mérgezték. Úgyhogy se barát, se rokon, se Tündér Keresztanya ne szóljon bele abba, kihez kellene hozzámennem, vagy kivel járjak!

2. Néha hagyd, hogy hülyének nézzenek!

Hányszor, de hányszor bejött ez! Mindig, mikor Daenerys arra utalt, hogy ő csak egy buta szőke liba, utána olyat villantott, hogy még annak a száján is kiszaladt egy "azt a kurva", aki egyébként némasági fogadalmat tett. Vagyis néha én is teszem a hülyét, hagyom, hadd beszéljenek, aztán mikor azt hiszik, átcseszhetnek a palánkon, adok nekik egy szép kosarat.

3. Ha van valami hibád, azt használd pajzsnak!

Bár nem vagyok törpe, és hihetetlenül rút sem, de mégis megtanultam a leckét: ha van valamiféle hibám, gyengeségem, amivel mások cikizhetnek, kigúnyolhatnak, akkor azt kell pajzsul használni. Amióta én magam poénkodok a bitang nagy kofferomról, arról, hogy nem tudok fejben számolni, már senki sem piszkál ezekkel. És ha olyat teszek, ami után tudom, hogy mások azonnal szívni kezdenék érte a véremet, akkor ezt megelőzve én magam mutatok rá a botlásomra.

4. Soha nem iszom előre a medve bőrére!

Korábban sem tettem, de mostanra valósággal beleivódott az elmémbe, hogy aki előre iszik a maci bőrére, annak palacsinta lesz a fejéből és a szirup hozzá a szemgolyójából készül. Ó, igen. Az az idióta Oberyn Martell miután megmutatta a korabeli Chuck Norris stílust, ahelyett, hogy kinyiffantotta volna a Hegyet, inkább nekiállt parádézni. Utána meg is itta levét...

5. A naivitás sokba fáj!

A naiv pojácák tűntek el a leghamarabb a sorozatból. Na, és miért? Mert őket lehet a legjobban kihasználni és csőbe húzni. Sőt, Ned Starknak mindjárt a fejébe is került, Jamie-nek meg a kezébe. Nem azt mondom, hogy nem bízok senkiben, de nem árt, ha nyitva tartom a szememet és időről időre megmutatom, hogy tudok én dörzsölt és ravasz alak is lenni. Így talán senkinek nem jut eszébe kikezdeni velem. Ezért nem hiszek már abban sem, hogy az ellenségem ellensége a barátom, mert még őt is el lehet árulni. Mindenkit.

6. Egy nő bármit elérhet!

Feltűnt, hogy a női szereplők a legveszélyesebbek? Kettő lazán tűzre vet, egy odaad a kutyáknak, a másik elteszi a férjét láb alól és egyeduralmat épít. Kétségkívül van, aki erővel éri el a célját, más viszont mézet csepegtet a megfelelő fülekbe, és persze olyan is akad, aki testi bájaival nyűgözi le a férfiakat. Egy nő lehet egyszemélyes hadosztály, és egy kis szépséggel, némi karizmával akárkit az oldalára állíthat.

7. A jó kapcsolat titka a változatos szex!

Az első három évad tiszta pornó volt. Azért azt nem állíthatom, hogy iszonyatosan sok szexleckét vettem a sorozatból, de három dolog biztossá vált: szexszel bármi elérhető. A bátor és magabiztos nő mindig nyerő. És a vad dothraki stílusú szex kifejezetten üdítő lehet a megszokott te felül, én alul a puha ágyban után. (Vagy pont fordítva?) Néha spontán le kell nyomni a másikat a földre meg a susnyásban, és utána egy hétig arról áradoztok, milyen jó volt.

+1 Jobb nem kinevetni azt, aki olyanban hisz, amiben mi nem!

Lehet, hogy már nem nevetnék azon, ha valaki azt mondaná: fehér sétáló hullasereget látott, vagy tűz- meg jégokádó sárkányt. Persze biztos nagyot néznék. De nem nevetnék. A jeti, a lochness-i szörny és az összes többi, amire korábban azt mondtam, hogy kitaláció, vicc, mostantól nem képezi nevetség tárgyát. A franc se tudhatja, mikor futok bele egybe!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Origo/HBO

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.