Richard Gere Pálfy Dalma romantika filmek buddhizmus életút színész születésnap
A ma 70 éves Richard Gere filmjeivel már 50 éve tanít generációkat a romantikára. Ám aki figyelemmel követi a vásznon kívüli életét, az még ennél is többet tanulhat tőle - már ha elfogadjuk, hogy létezik több a szerelemnél. :)

Lássuk, mi az, amiben érdemes róla példát venni!

Önelfogadás

A többszörösen a világ legszexibb férfijának tartott színész szerint az életkor csak egy szám. Bevallottan mindig is imádta őszülő tincseit, még ha idősebbnek is látszott miattuk. Önszántából sosem akarta befesteni a haját. Voltak ugyan olyan filmjei, amik kedvéért egy pár árnyalatot sötétíteni kellett rajta, de amint vége volt a forgatásoknak, hagyta lenőni.

Forrás: AFPforum

Útkeresés

Richard sosem a hírnévben vagy a gazdagságban látta a valódi boldogságot. Már a húszas éveiben is érdekelték a buddhista tanítások, az évtizedek alatt pedig ezek elkötelezett hívévé vált. A boldogság elérésére egy olyan techniája van, amit mindannyian egyszerűen kipróbálhatunk.

"Van egy hatásos, de egyszerű gyakorlat, amit évekkel ezelőtt kezdtem alkalmazni. Ha bárkivel találkozom - emberrel vagy állattal -, az első, amire gondolok: azt kívánom, hogy boldog légy. De a legfontosabb, hogy így is gondold. Ez a gondolat mindent megváltoztat közted és a másik között. Az események ezután pozitív töltést kapnak, és minden a lehető legjobban alakul. [...] Próbáld ki, és meglátod, hogy mennyi minden megváltozik az életedben."

Forrás: AFP/Tim Zielenbach

Emberség

Élete során számos jó ügy mellé állt, és sokat jótékonykodott. Saját alapítványt hozott létre, hogy kiálljon az emberi jogokért Tibetben és támogassa a dalai lámát. Több AIDS ellen harcoló jótékonysági szervezetet is támogat. Évek óta sokat adományoz a Survival International nevű szervezetnek is, amely az őserdei kultúrák megőrzését tűzte ki célul. A Healing the Divide nevű szervezet igazgatótanácsának tagjaként pedig erősíti a globális kezdeményezéseket a béke, az igazságosság és a megértés előmozdítására.

Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Andreas Altwein

Önzetlenség

Akár a karrierje is bánhatta volna, hogy a tibeti nép jogainak szószólója lett, mégsem hátrált meg soha. Az 1993-as Oscar-gálán bírálta Kínát, ami miatt évekig egyetlen díjátadón sem látták szívesen. Amikor pedig a kínai kormány hívta meg egy filmfesztiválra, két feltételt támasztott: ha viheti a saját tolmácsát, és ha Taiwanon, Taipeiben szállhat meg az ottléte alatt. Annyira kötötte az ebet a karóhoz, hogy a kormány végül mindenbe beleegyezett...

Forrás: AFPforum/ Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.