sorozat Chandler Jóbarátok Phoebe Joey Petrás Lilla Monica utálat Ross Rachel
A Jóbarátok 25 éves évfordulója kapcsán tele a net a sorozatot méltató cikkekkel. És én minddel egyet is értek. Szerintem 50-nél többször láttam Minden Egyes Részt. (Oké, van egy kivétel: az a rész, amikor Phoebe újra összejön Daviddel, valamiért nincs meg nekünk, így csak 3-4x láttam.)

Szóval, rajongó vagyok. Tokától bokáig. De ezzel együtt is van pár dolog, ami nagyon zavart a sorozatban.

1. Phoebe tök bunkó Chandlerrel

Mint egyke, nekem nem volt természetes, hogy emberek, akik amúgy szeretik egymást, néha piszkálódnak. Ám ez a sorozat segített ezt megérteni: attól, hogy egy barát a káromra viccelődik, még nem azt jelenti, hogy gond van köztünk. Na, de ahogy Phoebe beszólogat Chandlernek, az már nem a "belefér" kategória. Sokszor kifejezetten gonosz, és még csak nem is vicces.

2. Önsorsrontás a köbön

Tudom, hogy mindenkinek elege volt már a Ross-Rachel, Rachel-Ross bénázásból ("mint egy elromlott mérleghinta"). De mégis, szerintem tudat alatt egy generációnyi ember agyába kúszott bele az a gondolat, hogy "Nem is olyan nagy baj, ha kicsit játszmázunk azzal, akivel az életünk hátralévő részét szeretnénk leélni." Nem. Ha kell a másik, akkor kell, és kész. És nem csinálsz presztízskérdést butaságokból. ("Hát mi a fontosabb, a szerelem vagy a butaság?")

3. Titkolózás

Monica és Chandler kapcsolatának eltitkolása is a fenti kategória. Ők nem voltak olyan veszélyesen hülyék, de egy jól alakuló, bimbózó kapcsolatot ne terheljünk már le feleslegesen, és ne hozzuk olyan helyzetbe magunkat, amiben ezer banánhéjon elcsúszhatunk - félreértések vagy rosszul elsülő trükközések formájában! Felnőtt ember számára nem megoldás a piti hazudozás, hanem egyenes gerinccel szembenéz a helyzettel, és képes kezelni.

4. Joey tarhálása

Tudom, hogy ez is humorforrás volt, de most tényleg csodálkozunk a ma 30-as korosztály mamahotelezésén? Egy olyan sorozaton nőttek fel, ahol bájos kis esendőségnek volt beállítva, hogy egy felnőtt ember még sosem látott villanyszámlát.

5. Mona és Gavin

Komolyan, ők ketten annyira jó fejek és rendesek voltak, hogy szinte jobban azonosultam velük, mint azzal a két lükepékkel, akik bevonták őket a gyerekes drámázásukba. Titkon néha remélem, hogy ők találkoztak valahol New York utcáin, és azóta is boldogan élnek.

+1 Párizsba?

Komolyan senki se vágta Rachel arcába, hogy nem frankó egy kicsit jobb karrierlehetőség miatt fogni a lányát, és elszakítani az apjától? Azért, hogy ő egy kicsit még menőbb lehessen?

Ezzel együtt imádom ezt a 6 jómadarat. Igazából ahogy írom ezt a cikket, úgy elkezdtek hiányozni, hogy szerintem este lepörgetem újra az első évadot. ;)

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.