Kimi Räikkönen Forma1 életút világbajnok Laczkó Ágnes autóversenyző születésnap
"Őt arról ismerik, hogy senki sem ismeri." Mégis imádják, talán azért, mert egyenes és sallangmentes, ez pedig a mai világban nagyon ritka. Kimi Raikkönen - a világ egyik legnépszerűbb Forma-1-es pilótája - ma ünnepli a 40. születésnapját.

Ő az én nagy kedvencem, pedig nem csinál semmi rendhagyót, sőt, kimondottan nehezére esik, hogy kezelje a körülötte csapott felhajtást. "Csodálatos ​lenne inkognitóban vezetni a Forma-1-ben" - nyilatkozta egy alkalommal.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

Sokáig híres volt kicsapongó életmódjáról és nyers, pimasz stílusáról. Szűkszavúságából nemzetközi védjegy lett, magánéletét a mai napig titok övezi. Tavaly jelent meg a róla szóló önéletrajzi könyv, melynek címe magáért beszél: Az ismeretlen KIMI RAIKKÖNEN. Elolvasva a könyvet végre kicsit többet tudhattunk meg a Jégemberről.

Pár érdekesség:

1. 3 éves koráig nem szólalt meg, és diszlexiával küzd.

2. 9 éves volt, amikor elkezdett foglalkozni a gokartozással, ami az autóversenyzés első lépcsőfoka.

3. A szülei annyira szegények voltak, hogy nem volt a házban benti wc, és szinte minden megtakarításukat a két fiú hobbijára (gokart) költötték.

4. 15 évesen már kisebb autóversenyeken indult, de a közutakon még jogosítvány nélkül közlekedett.

5. Képes volt a finn katonaságtól is megszökni, hogy részt tudjon venni az autóversenyeken!

6. Édesapja autószerelő, ő is annak tanult, így a pilóták között különlegesnek számít, mert érti is, mi történik az autó belsejében.

7. 2001-ben az Ausztrál Nagydíjon megszerezte élete első bajnoki pontját - a későbbiekben kiderült, hogy 30 perccel a verseny kezdete előtt ő még aludt...

8. Édesapja fogadásból levágta a haját kopaszra, amikor Kimi világbajnok lett.

Forrás: AFP/Lionel Cironneau

9. Dermatitisze van, ezért az - őt dollármilliókkal támogató - egyik legnagyobb szponzora óráját a hátizsákjában hordja, és csak akkor veszi fel, ha muszáj.

10. Nem szokása mosolyogni, még olyankor sem, amikor örül, és a dobogón állva is mindig előbb iszik a pezsgőből, minthogy örömében locsolna vele.

Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

+1. A Ron Dennistől kapott becenevét - "Iceman" - bukósisakján, illetve bal alkarjára tetoválva is viseli.

Mivel Kimi ritkán mosolyog, így sokan azt hiszik, nincs humora. Pedig van :

"Riporter: Sok pilótának van valami szertartása, ami a sisakjához kapcsolódik. Neked van?

Kimi: Letörlöm, hogy jobban lássak."

"Riporter: Mi mindent lehet csinálni Finnországban?

Kimi: Hát, nyáron lehet horgászni meg szexelni, de télen nem annyira jó horgászni."

"Riporter: Változtatnál valamit a F1-en?

Kimi: A Forma-1 sajtó nélkül maga lenne a paradicsom."

Maradj mindig ilyen! Mi így szeretünk. Boldog Születésnapot, Kimi!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Afpforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.